Anelka ‘quenelle’ cezasından sonra takımdan ayrıldı

Ünlü Fransız futbolcu Anelka, ‘quenelle’ hareketinden dolayı beş maç ceza almasının ardından takımı West Bromwich Albion’dan ayrıldı

Dünya
19 Mart 2014 Çarşamba

Fransa’da antisemit hareket olarak değerlendirilen ‘quenelle’ hareketini yaptığı gerekçesiyle İngiliz Futbol Federasyonu tarafından beş maç cezaya çarptırılan ünlü futbolcu Nicolas Anelka cuma günü Twitter’dan paylaştığı mesajda kontratını iptal ederek West Bromwich Albion’dan ayrıldığını açıkladı.

West Brom ise futbolcunun yaptığı açıklamanın geçersiz olduğunu, Anelka’nın aldığı ceza sonrası uygunsuz davranışları ve Twitter’da kulübü hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle takımdan gönderildiğini belirtti.

Anelka, yaptığı açıklamada, ayrılma sebebinin takımın kadroya tekrar dâhil olabilmek için kendisinden yerine getiremeyeceği şartlar olduğuna dikkat çekti.

Anelka otuz beşinci doğum gününde yaptığı açıklamada, “Takıma yeniden katılabilmem için yapılan teklifler kabul edebileceğim cinsten değildi. İtibarımı koruyabilmek için 2014 sonunda sona erecek kontratımı şimdiden iptal edip takımdan ayrılıyorum,” dedi.

Anelka ‘quenelle’ hareketini, geçtiğimiz aralık ayında takımının West Ham United ile 3-3 berabere kaldığı maçta yapmıştı. Hareket, nefret suçu işlediği için ceza alan Fransız komedyen Dieudonne M’Bala M’Bala sayesinde ünlenmişti.

West Brom, Anelka’nın takıma dönebilmesi için taraftarlardan, sponsorlardan ve toplumdan özür dilemesini ve cezasını kabul etmesini ön koşul olarak koymuştu.