Anne Frank Müzesi Japonya’daki kütüphanelere bağış yaptı

Amsterdam’daki Anne Frank Müzesi, Japonya’da Anne Frank’in Günlüğü adlı kitabın yüzlerce kopyasının tahrip edilmesinin ardından Japon kütüphanelerine konuyla ilgili 3.400 katalog bağışladı

Dünya
19 Mart 2014 Çarşamba

Anne Frank Müzesi temsilcileri geçtiğimiz cumartesi günü Tokyo’nun Suginami bölgesinde yetkilileri ziyaret ederek, Anne Frank ve ailesinin II. Dünya Savaşı sırasında saklandıkları, bugün müze olarak kullanılan evin bir minyatürünü ve müzede sergilenen kitap, belge, eserlerin listesini içeren kataloğun 3.400 kopyasını bağışladı. 

Anne Frank Müzesi’nin Uluslararası Bölüm Başkanı Jan Erik Dubbelman katalogları Suginami Valisi Ryo Tanaka’ya teslim etti. 

Dubbelman teslim töreninde, “Bu bağışın Japonya ve ahenk ortamı yaratmak için uğraşan Japon halkı ile ilişkilerimizi güçlendireceğine inanıyorum. Bu talihsiz olay da yakında unutulacaktır,” dedi.

Japonya’daki İsrail Büyükelçiliği de geçtiğimiz hafta Tokyo’daki kütüphanelere Anne Frank’ın Günlüğü adlı kitabın 300 kopyasını bağışlamıştı.

Şubat ayında, Japonya’da birçok halk kütüphanesinde yer alan Yahudilerin Nazilerce katledilmesi ile ilgili kitap, belge ve yayınların yanı sıra Anne Frank’ın Günlüğü adlı kitabın 300’den fazla kopyası tahrip edilmişti.

Alınan bilgilere göre şubat ayında gerçekleşen olaylar sonrasında Tokyo polisi olaylarla ilgili bir kişiyi tutukladı. Olaylara karıştığını itiraf eden şahıs, polis tarafından 12 Mart’ta yapılan resmi açıklamada ‘30’lu yaşlarında ve işsiz’ olarak tanımlandı.