Eliane Elias’ın sıradışı performansı CRR’de

Caz müziğin tanınmış isimlerinden Eliane Elias, 24 Mart akşamı CRR Konser Salonu’nda caz severleri coşturacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
19 Mart 2014 Çarşamba

Brezilya kökenli piyanist ve şarkıcının bugüne kadar yirmiden fazla albümü çıktı. Eliane Elias, ‘Elias’ adlı çalışmasında birçok kompozisyonunun yanında sıra dışı piyano performansı ve aranjmanları, güzel vokal yorumları yer aldı.

Ersin Alok ile Konumsal  Konumlar

S/Art By Sürmeli (Sürmeli Otel), 14 Mart-5 Nisan tarihleri arasında fotoğraf sanatçısı Ersin Alok’un abstre yapıtlarından bir seçkiye ev sahipliği yapıyor. ‘Konumsal Konumlar’ başlıklı sergi, çevre ve doğadaki soyut gerçeklere ışık tutuyor. Sanatçı, çevredeki somut eşya ve canlıların görünüşlerinden yararlanmak yerine renk, çizgi gibi öğelerle kompozisyon yaratılmasını anlatan soyut eserlerine yer veriyor. 

‘Yüzler’ Galerist’te

Oleg Dou’nun  ‘Yüzler’ başlıklı İstanbul’daki ilk kişisel sergisi, 13 Mart – 12 Nisan  tarihleri arasında Galeris’te sanatseverlerle buluşuyor.  Yaşamını ve çalışmalarını Moskova’da sürdüren sanatçı, sibernatik vücutlar, rahatsız edici suretler, yapay bir güzellik ve ifadesiz suratlarla ön plana çıkardığı estetiği ile fotoğraflarında gerçeklik ve yapaylığı bir araya getiriyor. Eserleri, tarafsız görünen ve herhangi bir duygu içermeyen bedenler arayışında olan Dou’nun fotoğraflarında, ikilik olgusu ilk anda göze çarparken, ölümle yaşam, gerçekle yapay, güzelle çirkin arasında bir karşıtlık oyunu gözlemlenebilir.

 www.galerist.com 

Keman virtüözü Hilary Hahn İş Sanat’ta

Geçtiğimiz sezon da İş Sanat’ta bir dinleti sunan Hilary Hahn, bu kez Estonya asıllı şef Paavo Järvi yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde bir kez daha İstanbullu müzikseverleri büyülemeye hazırlanıyor. Tekniği ve eşsiz yorumuyla tanınan Hahn, iki Grammy’nin yanı sıra birçok ödül kazandı. 26 Mart Çarşamba akşamı gerçekleşecek konserde sanatçı, Brahms’ın keman konçertosunu seslendirecek. www.ıssanat.com.tr

 

Hayallerden Gerçekler

İstanbul Modern, VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleşen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. sergisine ev sahipliği yapıyor.  13 Mart-1 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve geçmiş yıllarda ticari yapılar ve turizm yapılarına odaklanan proje dizisi, farklı yapı türlerini eksen alarak, Türkiye çağdaş mimarlık ortamını belgelemeyi, tartışmayı ve yeni çalışmalar için zemin oluşturmayı hedefliyor. Küratörlüğünü Mimar Şebnem Yalınay Çinici’nin yaptığı ‘Hayallerden Gerçekler’, izleyiciyi eğitimle ilgili ‘gerçekler’ hakkında düşünmeye ve geleceğe yönelik ‘hayaller’ kurmaya davet ediyor.

www.istanbulmodern.org