Kayıp Malezya uçağında terör şüphesi

200 yolcusu ile Malezya’dan Çin’e giderken Tayland Körfezi üzerinde radar ekranından kaybolan ve bir daha hiç bir haber alınamayan uçağı arama çalışmaları devam ediyor.

Dünya
11 Mart 2014 Salı

Malezya ve Çin’de yolcu yakınları uçaktaki akrabaları için yas tutarken ABD donanmasının da deniz dibi tarama araçları ile verdiği destekten henüz bir sonuç çıkmadı. 

Deniz üstünde kaybolan Boeing 777-200’ün hiçbir uyarı sinyali göndermeden bir anda radarlardan kaybolması önce olayın bir terör eylemi olarak değerlendirilmesine yol açtı. Yolcuların arasında sahte pasaportlu İranlıların olması önce bu teoriyi destekler nitelikte idi, ancak başta ABD’nin olmak üzere  havayolu güvenliğinden sorumlu uluslararası kuruluşların kapsamlı araştırması sonucu söz konusu yolcuların  iltica amacı ile bu pasaportları elde ettiği, herhangi bir terör bağlantılarının olmadığı açıklandı. 

Uzmanlar halen  terör olasılığını elemiş değiller. Son edinilen bilgilere göre uçak düşmeden önce rotasından saparak Malezya yönüne geri dönmüş.

Uçağın geri dönerek yüzlerce mil kat etmiş olması ve ardından hiçbir SOS çağrısı yapmadan bir anda radar ekranından yok olmuş olması terör olasılığını yeniden gündeme getirdi.