Dindar Yahudiler New York’ta İsrail’in yeni askerlik yasasını protesto etti

Binlerce Ortodoks Yahudisi, İsrail Hükümeti’nin yaptığı, dindarların da askere alınmasını sağlayan kanun değişikliğini protesto etmek amacı ile New York Manhattan’ın sokaklarını doldurdu.

Dünya
10 Mart 2014 Pazartesi

Aşağı Manhattan’ın yaklaşık 10 blokluk bir bölümünü kaplayan kalabalık dünyanın en yoğun şehir trafiğinin geçtiği sokaklarda toplu halde dua ettikten sonra İsrail ordusunu ve hükümeti askerlik konusundaki yeni politikası dolayısı ile eleştirdi.

Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre, New York ve çevresinden gelenler ile protestocuların sayısı  50.000 kişiyi buldu. 

Kendisi de yeni kanun dolayısı ile askere gitmek zorunda olan protestoculardan Ortodoks Yahudisi 18 yaşındaki Shmuel Gruis,  gösteriyi izleyen muhabirlere şöyle konuştu: “Dindar gençlerin çoğu  silah tutmasını bile bilmez, barış ve huzuru hayat felsefesi olarak benimsemiş bu  gençlerin tek bildikleri mümkün olduğunca sevap işlemek ve dini gerekleri yerine getirmektir. Çoğu savaş ve fiziksel mücadele kavramların bile yabancıdır.

Bu gençleri barış ve huzur dolu dünyalarından alıp askeri bir ortama koymak benim gözümde son derece yanlış bir hareket.”