Piyanist Jerfi Aji 3 Mart akşamı Kadıköy´de

Piyanist Jerfi Aji, 3 Mart akşamı saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’na konuk oluyor. Aji, konserinde resim ve edebiyatı müzikle buluşturan eserlere yer veriyor. Beethoven, Liszt, Granados, Erten ve Prokofiev’in yapıtlarından oluşan resital programı farklı sanatların ve yaşamdan kesitlerin piyano tuşlarına yansımaları ile öne çıkıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Şubat 2014 Çarşamba

 

Pilevneli ustadan son dönem eserler

Kuşağının en önemli sanatçılarından Prof. Mustafa Pilevneli’nin ‘Son Dönem Eserler’i 27 Şubat-20 Mart günleri arasında Türker Art’ta sanatseverlerle buluşuyor. Pilevneli, 50 yılı aşkın sanat serüveninde zengin renkleri, temaları ve kusursuz tekniğiyle Türk çağdaş resim sanatının öncü sanatçılarından biri olmuştur. Sergilenen 34 resminde yaşanmışlık ön planda olup soyut ve somut renk, doku, leke, biçim ilişkilerini ışık ve devinim olgusuyla ustaca yakalamakta. Sergide, cıvıl cıvıl renklerin ve fantastik vurgulamaların kullanıldığı büyük boyutlu akrilik tuval ler ve şiirsel görsellikteki suluboyalar dikkat çekmekte.

www.turkerart.com

 

3. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali

2 Mart-11 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘3. Uluslararası İstanbul Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’, Mehmet Mestçi’nin sanat yönetmenliğinde, klasik müziğin nadide eserlerini sekiz konser ile Fulya Sanat ve Saint Antoine Kilisesi’nde müzikseverlerle buluşturacak.

Festival, Türkiye ve Avrupa’nın ünlü müzisyenlerinin usta ellerinden barok, klasik, romantik ve modern müziğin seçkin eserlerine yer verecek. Festival süresince CSO Çello Kuartet, arp sanatçısı Çağatay Ulusoy, Ankara Filarmoni Orkestrası Solistleri, Dört ve Altı El piyano grubu, İtalyan Quintetto Bottesini topluluğu, Fransız trompetçi Romain Leleu ile Fransız virtüöz orgcu Ghislain Leroy ve en iyi Barok topluluklarından Collegium Musicum Den Haag’ı dinleyebilirsiniz. Kapanış konserini ise Aura Musicale Barok Topluluğu ile Avusturya’nın en ünlü seslerinden Bas Wolfgang Bankl verecek.

www.opusamadeus.com

 

 

Fado’yu CRR’de Ana Moura’dan dinleyin!  

2007 yılında Amalia Rodrigues Vakfı tarafından verilen Fado’nun en büyük yıldızı ödülünü kucaklayan Ana Moura, son albümü ‘Desfado’nun dünya turnesi kapsamında 5 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Son albümünün kayıtlarını Los Angeles’ta gerçekleştiren ve caz devi Herbie Hancock ile kayıtlara giren Portekizli şarkıcı, yeni albümünde bir Joni Mitchell şarkısı da söylüyor.

 

Marc Quinn ve ‘Aklın Uykusu’ Arter’de

‘Aklın Uykusu’, Marc Quinn’in 1999 yılından bu yana ürettiği 30’dan fazla yapıtı bir araya getiriyor. Serginin küratörü Selen Ansen, ‘Aklın Uykusu’nu iç ile dış arasındaki bir geçiş alanı olarak ‘eşik’ kavramı etrafında kurguladı. Quinn’in kullandığı malzeme ve tekniklerin çeşitliliğini yansıtan sergide, sanatçının üretiminde merkezi öneme sahip yapıtlarla birlikte, son dönemde gerçekleştirdiği ve ilk kez ARTER’de gösterilen resim ve heykeller de bulunuyor.

Sergi, sanatçının 1990’lardan bu yana üretiminde ele almayı sürdürdüğü tarih, zaman ve mekân, beden ve kimlik gibi konulara odaklanırken; doğayla kültür ve sanatla bilim arasındaki ilişkiyi ve sanatın teknolojiye bağımlılığını da tartışmaya açıyor. Serginin başlığı, Goya’nın ‘The Sleep of Reason Produces Monsters’ (Aklın Uykusu Canavarlar Üretir) başlıklı gravüründen esinlenmiş. Sergiyi 27 Nisan tarihine kadar izleyebilirsiniz.  www.arter.org.tr