Venezuella’da öğrencilerin protestosu can alıyor

Venezuella’da 4 Şubat’tan beri devam eden öğrenci gösterileri can almaya devam ediyor.

Dünya
26 Şubat 2014 Çarşamba

 Sağlık, eğitim ve güvenlik yetersizliğini protesto eden binlerce kişi yürüyüş yaptı. Muhalif liderlerin katıldığı protesto tam bir miting havasında geçti. Henrik Capriles gösteri sırasında yaptığı konuşmada zaferi sokaklarda arayacağız diyerek gösterilerin devam edeceğini belirtti. Valencia’da meydana gösteride elektrik santralini basan göstericiler şehri 24 saat elektriksiz bıraktılar. Devlet Başkanı Nicholas Modura muhalif liderleri Başkanlık Sarayı’nda uzlaşma yapmak üzere davet etti.

992.000.000 $ Silikon Vadisi’ndeki bir hayır kurumuna Facebook’un patronu Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan tarafından bağışlanan rakam.

1,5 metre Tazmanya sahillerine vuran denizanasının boyu.

İzlanda AB’den çekiliyor

İzlanda dört yıllık AB müzakerelerinden sonra AB üyeliğini bırakma kararı aldı. Kararın alınmasında yeni hükümetin büyük etkisi var. 27 Temmuz 2010 yılında müzakerelere başlayan İzlanda, 2013 yılında ayrılma kararı aldı. Ülkenin yüzde 70’lik kesimi AB müzakerelerinden çekilme kararının referandumdan sonra alınması gerektiği görüşünde.

 

Belçika’da panda çılgınlığı

Valonya’daki bir hayvanat bahçesine yerleştirilmek üzere Çin’den gönderilen iki panda, havalimanında Başbakan Elio Di Rupo tarafından karşılandı. Çin’in milli hazinesi olan pandalardan dünyada sadece 1600 adet kaldı. Çin’den gelen iki panda Hao Hao ve Xing Hui karşılama töreninden sonra 15 yıllarını geçirecekleri yeni yuvalarına doğru yola çıktılar.

 

Doğalgaz anlaşması tehlikede

Ukrayna’da yaşanan ayaklanmalardan sonra Rusya hükümeti düzgün bir muhatap bulamadıklarını belirtti. Eğer yeni bir hükümet ortaya çıkarsa meşru yönetim olarak onlarla masaya oturacağını ekledi. Rusya Ukrayna’da yaşanan bu belirsiz olaylar yüzünden doğalgaz satışını yüzde 30 kıstı. Vermeyi planladığı 15 milyar dolarlık kredi dilimini ise askıya aldı.

 

Fransa’da dağ evine düşen kaya can aldı

Fransız Alpleri’nde meydana gelen talihsiz kazada iki çocuk hayatını kaybetti. 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeş Alpes-Maritines bölgesindeki Isola kasabasında aileleri ile birlikte tatil yaparken, dağ evlerine düşen kaya sonucu enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Olay anında evde bulunan diğer beş kişi hafif yaralandı. Kazanın aşırı yağışa bağlı toprak kaymasından kaynaklandığı açıklandı. Isola bölgesinde çığ tehlikesiyle 2.000 den fazla kayak merkezinin kapatıldığı belirtildi.

 

ÇIKAN

Kraft Gıda ürünleri bazı peynirli ürünlerinden yapay koruyucularını kaldıracağını açıklamasından sonra övgüleri topladı.

İNEN

McDonald’s firması satışlarının ocak ayında yüzde 3,3 düştüğünü açıklamasından sonra eleştiri aldı.

Haftanın Karikatürü