Tokyo’daki yüzlerce Anne Frank kitabına zarar verildi

Tokyo’daki yüzlerce Anne Frank kitabının tahrip edilmesi üzerine Simon Wiesenthal Merkezi, yetkilileri soruşturma açmaya çağırdı

Dünya
26 Şubat 2014 Çarşamba

Cuma günü Tokyo’nun çeşitli kütüphanelerindeki yüzlerce Anne Frank’ın Günlüğü ile konuyla ilgili diğer kitaplara zarar verildiği ortaya çıktı. Ocak ayından itibaren 31 farklı kütüphanede, Anne Frank’ın Günlüğü ve onun hakkında yazılmış diğer kitaplardan yaklaşık 265 sayfanın yırtılmış olduğu anlaşılınca kütüphane görevlileri polise haber verdiler. Japonya Devlet Sözcüsü Yoshihide Suga, herkese açık bir alanda muhafaza edilen bu kitapların zarar görmüş olmasını son derece üzücü ve utanç verici olarak nitelendirdi.

Uluslararası Yahudi kuruluşu Simon Wiesenthal Merkezi olayla ilgili yetkililere soruşturma açmaları yönünde çağrıda bulundu.

Merkezin Başkan Yardımcısı Rav Abraham Cooper, “Olayların gerçekleştiği bölgelerin demografik yapısı göz önünde bulundurulduğunda burada bir örgütlenme olduğu belli. Bunun yapılma nedeni de Holokost sırasında Naziler tarafından öldürülmüş 1,5 milyon çocuktan en çok tanınmış olanının hatırasını karalamak,” dedi. Cooper son olarak, “Japonya’ya yapmış olduğum birçok ziyaretten bu ülkede Anne Frank’ın okullarda sürekli okutulduğunu ve hatırasına büyük saygı duyulduğunu iyi bilirim,” diyerek sözlerini noktaladı.