Merkel: İsrail’e boykota karşıyız

Almanya Başbakanı Angela Merkel pazartesi günkü İsrail ziyaretinde ABD önderliğinde yürütülen İsrail-Filistin barış görüşmelerini destekleyeceklerini belirtti.

Dünya
26 Şubat 2014 Çarşamba

Almanya Başbakanı Angela Merkel pazartesi günkü İsrail ziyaretinde ABD önderliğinde yürütülen İsrail-Filistin barış görüşmelerini destekleyeceklerini belirtti. Kabinesindeki 16 bakan ile İsrail’e giden Merkel, “Yakın dostumuz olan İsrail ile neredeyse 50 yıldır İsrail’in geleceğinin güven içinde olması için -ki bu da iki devletli çözüm anlamına geliyor-omuz omuza çalışıyoruz,” açıklamasında bulundu. Merkel cumartesi günü internet üzerinden yayınladığı videoda, “En kısa sürede istikrarlı bir İsrail’e ve Filistin Devleti’ne ihtiyacımız var. Bu gerçekleşmeden iki tarafın da refah dolu bir geleceğe sahip olamayacağını düşünüyorum. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile hangi engellerin kaldığını görüşüp, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e yürüttüğü barış görüşmeleri için verebildiğimiz her türlü desteği ve yardımı vermeliyiz,” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD arabuluculuğunda sürdürülen İsrail-Filistin barış sürecini desteklediğini belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Merkel, İsrail’in boykot edilmesine de karşı olduğunu dile getirdi.




Merkel’e devlet nişanı

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Almanya Başbakanı Merkel’e düzenlenen resmi bir törenle İsrail’in güvenliğine katkılarından ötürü devlet nişanı verdi.