Sefarad sergisini protesto ettiler

Fas’ın Tanca şehrinde açılan Fas Yahudileri sergisinin yapıldığı binanın önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik aşırı milliyetçi grup sloganlar atarak İsrail’i ve Fas Kralı’nın Yahudi asıllı danışmanı Andre Azoulay’ı protesto etti.

Kültür
21 Şubat 2014 Cuma

Filistin İçin Siyasi Güç Komitesi adına hareket ettiklerini belirten protestocular Yahudilik ve İsrail’n sembolü Davud’un yıldızını Nazilerin gamalı haçı gibi gösteren pankartlar taşıdılar ve İsrail bayrağını ayakları altına aldılar. 

JTA haber sitesine göre, göstericiler ayrıca taşıdıkları pankartlarda İsrail- Fas ilişkilerinin normalleşme girişimine bir an evvel son verilmesini istediler. 

Sefarad asıllı olan Fas Yahudilerinin tarihini anlatan sergi İspanyol Hükümeti Kültür Bakanlığı’na bağlı Cervantes Enstitüsü tarafından ‘Spanish Jews in Morocco and their Diasporas’ adı altında Fas’ın değişik şehirlerinde ziyaretçilere açıldı. 

Cervantes Enstitüsü Müdürü Cecilla Fernandez’in basına yaptığı açıklamaya göre, diğer şehirlerde hiçbir protesto ile karşılaşmayan sergi ilk defa böylesine bir tepki aldı.

Fernandez ayrıca serginin açılması öncesi aşırı milliyetçilerin internette bir kampanya yaparak bu protestoyu hazırladıklarını belirtti.