Mars’a gitmek haram

Hollanda kökenli bir araştırma kuruluşunun çok yakında Mars’a giderek bir koloni kuracağını dünyaya duyurmasından sonra Birleşik Arap Emirlikleri Din Otoritesi bir açıklama yaparak böyle bir görevin mutlak bir intihar olarak değerlendirileceğini dolayısı ile haram olduğunu belirtti.

Dünya
20 Şubat 2014 Perşembe

Birleşik Arap Emirlikleri’nin fetvasına göre Mars’taki fiziksel şartlar ve yolculuğun diğer tehlikeleri hesaba katıldığında bir astronotun böyle bir maceradan sağ çıkma ihtimali son derece düşük. Dolayısı ile bu projede yer almak isteyen kişi görevi kabul ederek kendi arzusu ile ölümü seçmiş oluyor. Müslüman inancına göre bu büyük bir günah. 

Müslüman din alimi  Prof. Faruk Hamada konuyu şöyle özetliyor: “İnsan hayatını korumak  Müslümanlıkta ve tüm dinlerde en kutsal davranışlardan biridir. Bir kişinin makul olmayan bir sebepten dolayı hayatını tehlikeye atması kabul edilemez. Bu konu Kuran’da şöyle ifade edilmektedir:

‘Kendini veya başka birini öldürme; A... en büyük bağışlayıcıdır.’ ”

Hollandalı kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ‘Mars One’ 2025 yılında Mars’a dört kişilik bir astronot ekibi göndererek, dünyaya en yakın kızıl gezegende bir koloni kurmayı planlıyor.