Tribünlerin ırkçı tezahüratı Balotelli’yi ağlattı

Cumartesi günü oynanan Napoli - AC Milan maçında, Milan’ın dünyaca ünlü yıldızı Mario Balotelli kendisine karşı yapılan ırkçı tezahürattan ötürü gözyaşlarına boğuldu. Stadyumun büyük çoğunluğunun katıldığı tezahürat Balotelli’nin ten rengi ve Yahudi kökenine yönelikti. Balotelli’nin fazla bilinmeyen bir yönü kendisini Yahudi bir ailenin yetiştirmiş olması

Spor
19 Şubat 2014 Çarşamba

AC Milan Teknik Direktörü Clarence Seedorf açıklamalarında Balotelli’yi ağlatan durumla alakalı “ırkçı tezahürat” saptamasını yapmaktan sürekli olarak kaçındı. Seedorf, Sky Sport Italia’ya yaptığı açıklamada, “Balotelli’nin gözyaşları, bir sporcunun gözyaşlarıdır,” dedi. Diğer bir takım arkadaşı ise oyuncunun hırsından ötürü ağladığını belirterek, “Biz oyuncuyuz ve bazen kendimizi bu şekilde ifade ettiğimiz olur. Bu durumda yanlış ya da anormal bir şey görmüyorum. Ben de zaman zaman sahada ağladım,” açıklamasını yaptı. 

Bazıları, Balotelli’nin gözyaşlarının sebebini kısa süre önce yaptırdığı babalık testi sonuçlarının pozitif çıkmasına bağladı. Ancak Balotelli ağlamaya saha içinde başlamıştı. Kenara alındığında henüz telefonunu açmamıştı. Ayrıca babalık testiyle ilgili heyecanını anlattığı Tweet’ini maçtan günlerce önce atmıştı. Dolayısıyla zaten konuyla alakalı heyecanı günlerce önce yaşamıştı.

Kısacası riyakarlık bir kez daha yüzünü gösteriyor. Bu son olayda tanık olduğumuz üzere spora ırkçılığın karışmasına herkes göz yumuyor ve “ırkçılık var” denildiğinde bin bir dereden su getirilerek hadise, halı altına süpürülmeye çalışıyor.

MELO’DAN DESTEK

Galatasaray’ın Bezilyalı oyuncusu Felipe Melo Napoli maçında gözyaşlarını tutamayan Balotelli’ye destek verdi. İtalyan oyuncuya yapılan hareketi Twitter’dan protesto eden Melo, “İtalyan stadyumlarında Mario ıslıklandı. Utanç verici. Onu ağlarken görmek üzücü. Mario sen bir şampiyonsun!” ifadelerini kullandı.

COLİN KAZIM DA KAYITSIZ KALMADI

Colin Kazım Richards da Mario Balotelli’nin gözyaşlarından sonra kendisine destek veren isimlerden biri oldu. Başarılı futbolcu hafta sonunda yaşanan görüntüden sonra Balotelli’ye daha büyük bir saygı duyduğunu yazdı.

 

İtalya’nın en çok satan spor gazetesi Manchester City’ye transfer olduğu dönemde Balotelli’yi Big Ben’e çıkan bir King Kong olarak resmetmekten çekinmemişti.