UÖMO mezunlarının doktora başarısı

UÖMO mezunları Berk Diler ve Rafi Kohen ABD’deki üniversite başarılarının ardından kabul edildikleri burslu doktora programlarıyla başarılarını devam ettiriyorlar

Toplum
19 Şubat 2014 Çarşamba

 

Rafi Kohen

 

UÖML mezunu Rafi Kohen ve Berk Diler dünya sıralamasında  ilk yirmide yer alan, University of Michigan - Duke University,  University of Chicago IME Institude of Molecular Engineering’de doktora programlarına tam burslu olarak kabul edildiler.

Programa kabul edilir edilmez UÖMO ile başarısını paylaşan Rafi Kohen, “Ulus Özel Musevi Okulları’ndan 2010 yılında okulumuzun yurtdışı danışmanının desteği ile tam başarı bursuyla girdiğim Brandeis Üniversitesi’nin son yılındayım. University of Michigan ve Duke University Nörobiyoloji departmanlarının doktora programlarına kabul etmeye layık görüldüm. Dünya sıralamasında 12. ve 16. olan bu okullar, 5-7 yıl sürebilecek yüksek eğitim süreci içerisinde okul masraflarını karşılamalarının yanı sıra yıllık maaş da vererek üniversite laboratuarları bünyesinde araştırma yapmamı sağlayacaklar. Bu süreç içerisinde nöron dejenerasyonu ve ölümü nedeniyle ortaya çıkan hastalıklar, hücresel düzeyde sinir sistemi bozuklukları, epilepsi, multiple sclerosis, alzheimer ve işitme siniri ölümü sonrası gelişen ileri derecede sağırlık gibi konularda araştırmalar yapmayı planlıyorum.  University of Michigan, bünyesinde bulundurduğu Kresge İşitme Bozuklukları Araştırma Enstitüsü nedeniyle ilk tercihim arasında yer alıyor,” dedi ve bu başarıyı UÖML ile paylaşmaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.

Lise yıllarında UÖML Proje Danışmanı Talha Kılıç  ile çalışan, Polonya’da ‘First Step to Nobel Prize’ ödülüne layık görülen, Amerika ISWEEEP’te gümüş ve bronz madalya alan, TÜBİTAK’ta Türkiye dereceleri bulunan Berk Diler University of Chicago- IME’de  doktara programına tam burslu olarak kabul edildi. Diler, “University of Chicago’da Fizik ve Uygulamalı Matematik dördüncü sınıf öğrencisiyim. Ulusal bir organizasyon olan fizik öğrencileri topluluğunun (SPS) UChicago başkanıyım. Aynı zamanda üniversitedeki fizik departmanının öğrenci temsilciliğini de yapıyorum. Üç senedir Collar takımında araştırma asistanlığı yaptım ve karanlık madde üzerine çalıştım. Gelecek sene tam burslu olarak IME’de doktora öğrencisi olarak yeni alanlarda araştırmalara başlayacağım. Bu başarıda bana lise yıllarında araştırma ruhunu veren okulumun katkısı büyük,” dedi.

Mezunlarının başarından büyük gurur duyduklarını belirten UÖMO idarecileri, UÖML Proje Takımı’nın bu yıl da 2014 Amerika ISWEEEP Proje Olimpiyatları’na kabul edildiğinin müjdesini verdi.