Tüm virüslere son verecek bilgisayar programı

İsrail’de bir grup bilgisayar mühendisi tarafından kurulan şirket tüm bilgisayar virüslerini toptan yok edecek bir program geliştiriyor.

Teknoloji
18 Şubat 2014 Salı

CyActive ismini verdikleri şirketin geliştirdiği program algoritması tıpkı bilgisayar korsanları gibi düşünerek yarının virüslerini tahmin ediyor ve kötü amaçlar ile yazılmış kodları bertaraf edecek filtreleme mekanizmalarını oluşturuyor.

‘Saldırganın kafasındaki hain planın bir adım önünde ol’ felsefesi ile çalışan mühendislik firmasının pazarlama müdürü Danny Levy, Foxnews kanalına yaptığı açıklamada şöyle konuşuyor: “Ne zaman ki bir virüs ortaya çıkıyor, program virüsü analiz ederek virüsün daha fazla nasıl gelişilebileceğini tahmin ediyor ve kötü adamlar daha kodları yazmadan anti virüs filtrelerini oluşturuyor.” 

İsrailli mühendislerin tüm virüsleri sona erdirecek programı geliştirme amacının arkasında askeri bir doktrin olan ‘önleyici savaş  prensibi’ felsefesi yatıyor. 

Burada amaç, olayların gidişatından usta bir satranç oyuncusu gibi düşmanın gelecekte yapmak zorunda kalacağı hamleyi ondan önce tahmin edip gereken tedbiri alarak stratejik bir avantaj tesis ederek düşmanı sıcak savaşa girmekten hepten vazgeçirmek. 

Günümüzde ‘Önleyici savaş prensibi’ çoğu zaman ‘Önleyici saldırı prensibi’ ile karıştırılır. Önleyici saldırı yukarıdakinden farklı olarak düşmanın ilerde tehdit olabilecek bir gücünü barışı bozarak yok etmek olarak tarif edilir.