İsrail, lazer anti-füze sistemine her zamankinden çok daha yakın

Gazze’den atılan roketlerden İran’ın uzun menzilli balistik füzelerine kadar kendini tehdit altında niteleyen İsrail bildiğimiz manada silah teknolojisinde bir devrim yapmak üzere.

Dünya
17 Şubat 2014 Pazartesi

Şimdiye kadar  sadece Star Wars  veya Uzay Yolu gibi bilim kurgu filmlerindeki hayali kahramanların elinde gördüğümüz  lazer gücü çok yakında İsrail ordusunun emrine verilmek üzere. 

İsrail savunma şirketi Rafael Advanced Defence Systems, Singapur’da düzenlenen askeri savunma sistemleri fuarında yaptığı açıklamada lazer ışını kullanan bir savunma sisteminin yapımını tamamlamak üzere olduğunu belirtti. 

Lazer teknolojisi kullanan yeni sistem veya mühendislerinin taktığı adı ile Demir Işın, şimdilik kısa menzilli füzeleri havada yakalayarak imha etmek için kullanılacak. 

İsrail Hava Kuvvetleri’nin hali hazırda kullandığı Demir Kubbe sistemi, atılan füzelerin rotasını belirleyerek onları havada imha edebiliyor ancak sistemin, hedef belirleyebilmesi için düşman roketinin belli bir süre havada kalması gerek.

Demir Kubbe’nin aksine Demir Işın çok daha kısa bir sürede, düşman füzesini binlerce dereceye ısıtıp imha edebiliyor. 

Haberi veren Associated Press, lazer silahı ile ilgili yaptığı yorumda, Gazze’de yuvalanmış teröristlerden Sina’daki militanlara, Lübnan’daki Hizbullah’tan Batı Şeria’daki cihat savaşçılarına, tüm düşmanlarının, İsrail’i dünyanın en gelişmiş  silahlarının ihracatçısı yaptığını söylemekten de çekinmiyor.