Atölye Maçka’da ustalar iş başında!

‘Eğitimcilerin önderliğinde bilgi alışverişi yapılan ve tartışılan bir keşif yeri’ sloganı ile yoluna devam eden Atölye Maçka, Şubat ayında iki duayeni konuk ediyor. Edebiyat ve yazı severler, ünlü yazar Mario Levi ile ‘Yaratıcı Yazım Atölyesi’ne; fotoğraf meraklıları ise usta fotoğrafçı İzzet Keribar ile ‘Fotoğraf Atölyesi’ne katılabilirler. www.atolyemacka.com

Tuna SAYLAĞ Sanat
12 Şubat 2014 Çarşamba

CRR ‘DÜNYANIN KEMANLARINI’ AĞIRLIYOR

CRR, 19-21 Şubat tarihleri arasında ‘Dünyanın Kemanları Festivali’ adlı bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Ana salon ile fuayede düzenlenecek bu üç günlük festivalde, İsrailli keman yapımcısı Amnon Weinstein ve oğlu Avshalom’un koleksiyonundan otuz değişik kemanı görme imkânı bulacağız. Ayrıca birçok konser ve yanı sıra masterclass’lar da gerçekleşecek. Festival boyunca ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın ile genç öğrencilerinden oluşan CAKA grubunu; ‘Kemençeden Kemana’ ve ‘İstanbul’da Dört Mevsim’ alt başlıkları altında Cihat Aşkın Ensemble, İsrailli keman ve ud sanatçısı Yair Dallal, kemençe sanatçısı Derya Türkan, kanun üstadı Göksel Baktakir, kemancı Danai Loukidi ve İsrailli perküsyonist Erez Mounk gibi sanatçıları dinleyeceğiz.

www.crrkonsersalonu.org

Ayşe Kulin’in ‘Hayal’i İrvin Mandel’in çizimleriyle gerçekleşti

Remzi Kitabevi tarafından yayınlanan son kitabı ‘Hayal’, Ayşe Kulin’in 1983’den bu yana yaşamından ilginç anekdotları içeriyor. Hayal’i yazarın diğer kitaplarından ayıran en önemli özelliği metnin birbirinden renkli çizimlerle desteklenmiş olması.  Kitaba büyük katkıda bulunan bu özgün çizgiler, gazetemiz karikatüristlerinden İrvin Mandel’e ait. 

Bu fiyata piller dâhil değil!

Gallery LİNART, 13 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında Arda Yalkın, Hande Şekerciler ve Engin Beyaz’ın eserlerinin yer aldığı ‘Batteries Not İncluded / Piller Dahil Değil’ adlı karma sergiyle çağdaş sanat tutkunlarını bir araya getiriyor. Satın alınabilecek her şeyin bir üst modeli bir ay sonra raflarda! Bir dahaki alışverişte biraz daha fazla ödemelisiniz! Bu durum, içinde bulunduğumuz sistemin küçük bir özeti aslında. Sanatçılar, bu sistem dâhilinde birey-toplum ilişkisini psikolojik, sosyolojik ve eleştirel bakış açılarıyla irdeledikleri yapıtlarıyla Gallery Linart’ dalar. 

www.g-linart.com

Mekânlar: Evrenin Fiziksel Tarifine Dair Bir Kompozisyon

Erenköy’de bulunan ART350’de, 13 Şubat-12 Mart tarihleri arasında,  İspanyol ressam Armando Rabadán’ın ‘Mekânlar: Evrenin Fiziksel Tarifine Dair Bir Kompozisyon’ başlıklı 20 eserden oluşan sergisini ziyaret edebilirsiniz.  Sergi, doğu ve batı sanat gaeleneğinin sonsuz renk v e kişisel yaratıcılığın ışığında yeniden yorumlanarak oluşturulduğu resimsel bir keşif örneğidir.

www.art350.com