Nazileri yargılamak: Bitmeyen bir tarih

12 Şubat Çarşamba günü Fransız tarihçi Annette Wieviorka “Bir Yüzleşme Serüveni: Shoah Sonrası Fransa’da Hafıza Politikaları" başlıklı etkinlikler serisi çerçevesinde Fransız Kültür Merkezi’nde bir konferans veriyor

Toplum
12 Şubat 2014 Çarşamba

12 Şubat Çarşamba günü Fransız tarihçi Annette Wieviorka “Bir Yüzleşme Serüveni: Shoah Sonrası Fransa’da Hafıza Politikaları » başlıklı etkinlikler serisi çerçevesinde Fransız Kültür Merkezi’nde bir konferans veriyor. CNRS’de araştırmacı olan Annette Wieviorka aralarında ‘Sürgün ve soykırım’, ‘Takipten davaya Eichmann’ ve ‘Kızıma anlattığım Auschwitz’  gibi eserlerin yer aldığı Yahudi soykırım belleğinin kamusallaşmasına katkıda bulunan ve birçok yabancı dile de çevrilen çok sayıda makale ve esere imza attı. Wieviorka, Fransa’daki Yahudilerin gasp edilmiş malları konusunu araştıran çalışma misyonu üyesi olarak da görev almıştı.

Simültane tercümenin yapılacağı konferans; yazar ve akademisyen Nora Şeni’nin bilimsel yönetiminin yanı sıra Anadolu Kültür, Mémorial de la Shoah, Paris 8 Üniversitesi ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşiyor.