Fransız Yahudiler İsrail için yürüdü

Son beş yılda antisemitizmin gittikçe arttığı ve 50 binden fazla Yahudi’nin bu nedenle göç ettiği Fransa’da, Yahudi Cemaati büyük bir yürüyüş düzenledi

Dünya
5 Şubat 2014 Çarşamba

Fransa’da antisemitizm artmaya devam ederken, Fransız Yahudi Cemaati pazar günü Paris’te büyük bir yürüyüş düzenledi. Etkinliğe Yahudi Ulusal Fonu (JNF) başta olmak üzere İsrail Dışişleri, Savunma, Turizm, Ziraat ve Göçmen Kabul Bakanlıkları ile diğer Yahudi kuruluşları bağışta bulundu. ‘İsrail’in Bugünü ve Yarını’ adlı etkinliğe 15 binden fazla kişi katıldı. Katılımcılar arasında cemaat liderleriyle birlikte İsrail hükümetinden da birçok bakan yer aldı.

İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Danny Danon, “Geçen haftaki Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’nde, Fransa’da yaşanan antisemit olayların istatistiklerini inceledik. Avrupalılar bize ülkemizde nasıl davranmamız gerektiği konusunda tavsiyeler vermek yerine, kendi ülkelerinde çağlar boyu süren antisemitizmin sonunu getirmeye odaklanmalılar,” açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz hafta Doğu Fransa’da yer alan Annecy Yahudi Cemaati, Holokost’ta öldürülen çocukların anısına dikilen anıta çizilen gamalı haç sebebiyle polise şikâyette bulundu.