Devler peşinde! Peki Atletico’da kalacak mı?

Spor
29 Ocak 2014 Çarşamba

La Liga’da gösterdiği performansla ayakta alkışlanan, takımı Atletico’nun Madrid Derbisi’nde Rayo Vallecano’yu 4-2 yendiği maçta iki gol atan Arda Turan, takımında devam edecek. Arda’nın PSG, Monaco ve Manchester City’nin gündemine geldiği iddia edildi.

Yıldız futbolcunun temsilcisi, FIFA Menajeri Ahmet Bulut, Radyospor’dan Özgür Sancar’ın konuyla ilgili sorusunu yanıtladı ve “Arda, Atletico Madrid’te sezon sonuna kadar devam edecek. Bizim transfer gibi bir düşüncemiz yok. Herhangi bir görüşmemiz ya da çalışmamız da yok,” dedi. 

Bu bahsedilen takımların kendisiyle temasa geçmediğini belirten Bulut, “Arda, Atletico’da çok mutlu ve başarılı. Bu tür transfer haberleriyle gündeme getirilmesi doğru değil. Arda’nın Atletico’daki başarısı, takımı Atletico’nun büyük çıkışını konuşmak daha doğru olur,” şeklinde konuştu.

ÖVGÜLER

Marca Gazetesi, Arda Turan’ın Atletico Madrid’e pek çok oyuncudan daha fazla katkı sağladığı değerlendirmesinde bulundu. Gazete, milli futbolcumuzun David Villa’nın ardından takımı 2-0 öne geçirdiğini, sonra da ilk yarının bitimine bir dakika kala durumu 3-1’e getirdiğini yazdı.

Sport gazetesi, Arda Turan’ın yalnızca iki gol kaydetmesine değil, maç boyunca ortaya koyduğu dinamik performansa dikkat çekti. Milli futbolcunun Vallecano karşılaşmasında yıldızlaştığını yazan gazete, Arda’nın maç sonu açıklamalarına gündeminde geniş yer verdi. 26 yaşındaki yıldız, “Sağladığım her katkı beni bir adım öteye taşıyor. Performansımdan ötürü çok mutlyuyum,” diye konuştu.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Guardian ise, Arda Turan’ın performansıyla göz doldurduğunu belirtti. Gazete, Arda Turan’ın takıma güç verdiğini ve galibiyetin en önemli mimarı olduğunu yazdı.