Hollanda futbol kulübü İsrailli oyuncusundan özür diledi

Dünya
25 Ocak 2014 Cumartesi

Hollanda futbol takımı Vitesse Arnhem, Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderken takıma almadığı İsrailli savunma oyuncusu Dan Mori’den takımın resmi internet sitesinde özür diledi.

Hollandalı politikacılar ve Hollanda medyası Mori’yi hazırlık kampına almadan Abu Dabi’ye gittiği için kulübü sert bir şekilde eleştirmişlerdi. Kulüp Arabianbusiness.com haber sitesine yaptığı açıklamada BAE Dışişleri Bakanlığı’nın Mori’ye giriş vizesi vermediği belirtmiş ancak BAE’nin Hollanda Büyükelçiliği kendilerine herhangi bir istek veya başvuru gelmediğini ifade etmişti. Kulüp internet sayfasında yayınladığı açıklamada Abu Dabi’deki kamptan ayrılma kararı aldıklarını belirterek ilk kararı ‘anlaşılabilir fakat talihsiz’ olarak nitelendirildi.

Açıklamada, “Vitesse ilk ve öncelikli olarak Dan Mori’nin dışlanması sebebiyle oluşan tartışma havasından ve karar sebebiyle hakarete uğradığını hisseden herkesten özür diliyor,” dendi.

2013 Doha Dünya Yüzme Kupası’na katılan İsrailli yarışmacılar, ev sahipliği yapan Katar’ın uyguladığı sansür sonucunda ise ‘IRS’ adıyla yarışmış ve madalya kazanan Amit Ivri,  İsrail’in adı belirtilmeden sadece ülke bayrağı görseli ile ekranlarda yer almıştı.