Chelsea’nin yeni oyuncusu İsrailli oyuncularla tokalaşmadı

Chelsea futbol takımının yeni transferi Mohammad Salah, önceki takımı ile yaptığı son maçta Maccabi Tel Aviv oyuncularının elini sıkmadı

Dünya
29 Ocak 2014 Çarşamba

Chelsea’nin Mısırlı yeni orta saha oyuncusu, ülkesindeki marjinal gruplardan gördüğü baskı sebebiyle İsrailli oyuncularla el sıkışmayı reddetmişti.

FC Basel takımında oynayan Salah’ın  Maccabi Tel Aviv ile Şampiyonlar Ligi maçındaki olayın ardından, bu hafta 11 milyon sterlin karşılığında Chelsea’ye transfer olması şaşkınlık yarattı.

Salah, geçtiğimiz sene maç öncesi el sıkışma seremonisinde saha kenarına gidip kramponlarını değiştirmişti. Bir hafta sonra oynan rövanş maçında sürpriz bir şekilde ilk 11’de kendine yer bulan Salah, İsrail’de oynanan maçta el sıkmak yerine sadece yumruğunu tokuşturmayı tercih etmişti. Salah’ın maçtan önce Siyonist bayrağın Şampiyonlar Ligi’nden çekilmesi için her şeyi yapabilirim dediği iddia edilmiş ancak oyuncu bu yorumu yaptığını reddetmişti.

Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich ve takımın direktörü Eugene Tenenbaum, Yahudi olmakla birlikte aynı zamanda İsrail’i savunan görüşleriyle biliniyor.

İngiltere Premier Ligi konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.