Moda dünyası neleri konuşuyor

Yepyeni markalar ve yaratıcı gençler! Son günlerde herkes onların yaptıklarını konuşuyor, onların tasarımlarını giyiyor. Yeni koleksiyonlarında ne yaptıklarını merak ettik ve sizler için keyifli bir haber hazırladık. Tüm yenilikleri herkesten önce öğrenmeye hazır mısınız?

Virna BANASTEY Yaşam
29 Ocak 2014 Çarşamba

Grand Bazaar Agent

Ela Barlas Anter belgeselcilik ve araştırmacılık yaparken yerli ve yabancı uluslararası tanınmış isimlere kadar birçok kişinin İstanbul’da ve özellikle Kapalı Çarşı’da gönüllü rehberliğini yaptı. Çarşı gezilerinde son derece nadir parçaları inceleyebilmenin yanı sıra, yıllar boyu ne şekilde el değiştirdiklerinin hikâyelerini dinleme şansına da sahip oldu. Ela Barlas Anter, Kapalı Çarşı’nın en seçkin, otantik ve ilgi çekici ürünlerini internet aracılığıyla tüm dünyaya sunmaya karar verdi. Grand Bazaar Agent ev eşyalarından, aksesuara, modern tasarımlardan, mücevhere kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Otantik kumaşlar, dünyada ün yapmış tasarım havlular, mücevherler Grand Bazaar Agent’ın sizlere sunacağı ürünlerden seçmeler... Grand Bazaar Agent, Kapalı Çarşı’yı adeta sihirli bir halı üzerinde gezercesine sizlere ulaştırmayı hedefliyor, üstelik meşhur pazarlık sanatında uzmanlık kazanmanıza gerek dahi kalmadan... 

Yeni Dünya

Aslı Filinta, ‘The New World’ koleksiyonunu hazırlarken ilhamını, 15. yüzyılda yaşamış olan Türk-Osmanlı denizci ve kartograf Piri Reis’ten aldı. Piri Reis’in denizcilere yönelik hazırladığı Akdeniz kıyılarına, adalarına, geçitlerine ve coğrafi özelliklerine dair önemli bilgiler ve kesin rotalar içeren değerli eseri Kitab-ı Bahriye’den etkilenen tasarımcı, Piri Reis’in çalışması ekseninde koleksiyonuna bir ‘yeni dünya’ perspektifini taşıyor. ‘Yeni Dünya’yı tasvir eden en eski Türk atlası kabul edilen Kitab-ı Bahriye, Aslı Filinta İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonunda özel hazırlanmış kumaş baskıları ve detaylarda hayat buluyor. Tasarımcının kendine özgü dünyasını yansıtan ve her koleksiyonunda büyük ilgi toplayan baskılarda Piri Reis’in Osmanlı öncesi korsanlık hayatına atıfta bulunan gemi desenleri ve elle çizilen haritalar dikkat çekiyor. Aslı Filinta, koleksiyonunu hazırlarken Piri Reis’in korsan olarak başlayan hayatının Osmanlı’nın Mısır kaptanı mertebesine ulaşana kadar geçirdiği süreçlere odaklandığını belirtiyor ve gerek haritacılık, gerekse denizcilik yeteneğiyle Osmanlı donanmasında kısa sürede yükselen Piri Reis’in yaşamının farklı evrelerini koleksiyonunu parçalarına taşıyor.

Les Benjamins’in sarkastik dünyası!

 

T-shirt markası Les Benjamins, Galata’da açtığı mağazasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonunda Les Benjamins, sokak kültürüyle sanatı bir araya getiren, deneysel bir çalışmaya imza atıyor. Yaşayan ya da tarihe damgasını vurmuş ikonik isimleri 3D görünümlü grafik t-shirtlerle yorumlayan Les Benjamins, Abraham Lincoln ve Kraliçe II. Elizabeth gibi figürleri kendi renkli ve sarkastik üslubuyla tasarımlarına yansıtıyor. İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonu ayrıca Les Benjamins’in ilk kadın koleksiyonunu da markanın tutkunlarına müjdeliyor. Günümüz genç neslinin bireyselliği hayatının odak noktasına koyan düşünce yapısı, Les Benjamins tasarımlarının da temelini oluşturuyor: Les Benjamins, muzip mizacıyla kendisine dayatılan değerleri sorgulamadan kabullenmeyi reddeden, başkalarının beklentileri için yaşamayacağını haykıran ve dogmalara inat kendi doğrularının peşinden gitme cesaretini gösteren gençlere göz kırpıyor.

 

Natural Balance

VSP, ‘Natural Balance’ adını verdiği İlkbahar/Yaz 2014 koleksiyonunda, ilhamını doğadan alıyor ve markanın mimari formlarda bulduğu esini çağdaş çizgiler ve feminen siluetlerle bir araya getiriyor. Naturel toprak tonlarının elegan, sıcak ve çağdaş geçişlerle egemen olduğu koleksiyonda pudra ve nude tonları tamamlayıcı renkleri oluşturuyor. Markanın doğadan ilham alan kimliğiyle paralel, nefes alan malzemelerin kullanıldığı koleksiyonda deri, keten ve ipek karışımlı  kumaşlarla yorumlanarak deneysel bir yaklaşım benimseniyor. VSP’nin yaratıcı vizyonunun yansıması, siluetlerle oynayan cömert hacimsel formlarda, farklı boyutlandırmalarla yaratılan feminenlikte hayat buluyor. ‘Natural Balance’ koleksiyonu, konsept tasarım ve yüksek moda anlayışını sofistike olduğu kadar fonksiyonel, modern ve doğal bir lüksü sunuyor.

 

#dirensapka

Hepimizin bildiği gibi şapka son 50 senede popülerliğini günbegün yitirmiş, yok olmaya yüz tutmuş bir aksesuar. Zaten hepimizin sürdürdüğü, böylesine hızlı, yoğun, aktif, pratikliğe odaklanan ve spor bir yaşam tarzı içinde görkemli ve süslü tabiatlarıyla bilinen bu aksesuarlar nasıl var olabilirlerdi ki? 50 senedir hayatta kalma mücadelesi veren şapkalar modern dünyaya direniyorlar. Şapka tasarımcısı Merve Bayındır’ın #dirensapka koleksiyonunu oluşturan şapkalarda sinimay, bukram, abaca, devekuşu tüyü, kaz tüyü, egzotik kuş tüyleri, çeşitli kumaşlardan el yapımı çiçekler ve el yapımı kelebekler, hasır örgü ile İngiliz ve Fransız şapka tülleri bir araya getirildi. Koleksiyon, mezuniyet, nişan, düğün ve davetlerde kadınların stillerini tamamlama konusunda iddialı parçalar içeriyor.

 

Mis kokulu ortamlar

“Bir gardırop için basic t-shirt neyse, ev için de mum odur” felsefesinden yola çıkarak, tru.’nun sürekli genişleyen basic dünyasına eklenen tru mum, her yere adapte olabilen minimalist tasarımı ve üç farklı esans ile dikkat çekiyor. Tru.’nun minimal çizgisindeki ambalaj ve etiket tasarımlarıyla, sınırlı sayıda üretilen, maskülen ve seksi incir, sakinleştirici ve iyileştirici lavanta & kekik, tatlı ve masum mimoza esanslı mumlar Bebek’teki mağazasında, www.truproject.net’te satışa sunuluyor.

 

BATYA KEBUDİ’nin harikalar diyarı

Tasarımla zarafeti en üst noktada buluşturan tasarımcı BATYA KEBUDİ’nin yeni Koleksiyonu’nun adı ‘Harikalar Diyarı’. Temasını hayvanların oluşturduğu bu koleksiyon şehirli kadının hayatına ışık katmayı hedefleyen modellerini bir araya getiriyor. Bu sezona damgasını vuracak tasarımlarda hayvanların ince işçiliği ve mükemmel detayları dikkat çekiyor. Tavus Kuşu, Fil, Yılan, Kirpi, Flamingo, Koç, Kurbağa, Kaplumbağa ve Uğurböceği gibi hayvanların size şans getireceğine inanan Kebudi, “Her kadının uğuruna inandığı bir hayvan var. Ben de bu sezon günlük hayatınıza şıklık katacak zarif tasarımlarımı birbiri içinde kombinlenebilen bir anlayışla ile bir araya getirdim,” diyor. Sezonun trendlerinden biri de olan hayvan desenleri, şehirli kadına şık ama rahat bir duruş sağlıyor. Kadınların üzerinde cesurca taşımak isteyecekleri bu tasarımlar doğanın vahşi cazibesini yansıtıyorlar.

Koleksiyon Beymen mağazalarında satışta! Online olarak batyakebudishop.com’da!

 

Beyaz Gömlek

White Posture, modern ve güçlü ifadesini net geometrik formların hakimiyetinde sunmaya İlkbahar-Yaz 2014 koleksiyonu ile devam ediyor. Beyaz gömlek modasına farklı ve dinamik bir bakış açısı getiren marka, ikinci koleksiyonunda ünlü ressam Kazimir Malevich’in öncüsü olduğu Suprematizm akımından esinleniyor. Malevich’in Suprematizm’den amaçladığı, sanat yapıtının temsili öğelerden arıtılması ve toplumsal, siyasal ya da işlevsel hiçbir amaç taşımamasıdır. Suprematist felsefenin temelinde yatan, insanın doğaya üstünlüğü düşüncesini Malevich; non-figüratif  soyutlama altında geometrik biçimlerle simgelemiş, doğada hiçbir örneği bulunmayan kareyi suprematist düşüncenin temel öğesi olarak nitelemiştir. Koleksiyonda, ressamın Suprematizm dönemine ilişkin sürecin ve formların tüm parçalarda kendini rahatça hissettirdiği ve markanın öne çıkan yaka, manşet ve dikiş detayları ile birlikte poplin kumaşa transparan detayların da eşlik ettiği görülüyor. Farklı incelikteki beyazlar arasındaki keskin geçişler, farklı gömlek boyları ve hareketli kesimler koleksiyonda bir diğer öne çıkan özellikler.

 

Romantik ve eğlenceli

“Özgürce ama zarafetle giyinen bir kız çocuğu” hayaliyle temelleri atılan LiaLea markası, 2012 yılında, kız çocuklarının ‘hayal ettikleri gibi’ giyinebilmelerine olanak sağlayacak kıyafetler tasarlamak üzere yaratıldı. Şıklığın detaylarda gizlendiği ve işlevselliğin ön planda tutulduğu LiaLea’da çocuk giyiminde farklılık ve kalite kumaştan aksesuara, desenden modele, dikişten sunuma ayrıntılarda hissediliyor. Bu ayrıntılara farklı zaman ve mekanları, binlerce hikaye ve hayali sığdıran LiaLea, çocuk giyimine alışılmışın dışında yaklaşımıyla gerek annelerin, gerekse kıyafetlerini kendi seçmek isteyen stil sahibi çocukların vazgeçilmez adresi olmaya aday.