Dikkat, Angry Birds sizi dinliyor

ABD ve İngiltere’nin istihbarat kuruluşları olası terör olaylarına potansiyel fail olabilecek kişileri takip etmek için cep telefonu uygulamalarını kullanıyor.

Dünya
28 Ocak 2014 Salı

New York Times’ın  haberine göre, söz konusu haber alma örgütleri ileri teknoloji ürünleri tarayıcıları ile oyunların bilgi bankalarını araştırarak suçlu profili arıyorlar.

Bilgisayar oyunları, harita programları, sosyal uygulamalar ve yüzlerce online programın veri akışı dünyadaki yaklaşık 1 milyar cep telefonundan geçerken ABD’nin NSA ve İngiltere’nin GCHQ istihbarat örgütleri tarafından taranarak analiz ediliyor.

İstihbarat  kuruluşlarının özellikle ilgilendikleri konular arasında, kullanıcılara ait politik görüş, yaşadığı bölge, cinsel tercihler gibi bilgiler var.

Gazete yapılan izlemenin çapı hakkında tam bir bilgi veremiyor ancak, Angry Birds gibi oyunları oynayanların veya Google Maps’te gideceği yeri bulmaya çalışan  bilgisayar kullanıcılarının her tür  kişisel bilgisinin rutin olarak  izlendiğinin bir gerçek olduğunu belirtiyor.