Holokost’tan 70 yıl sonra antisemitizm Avrupa’da halen bir tehdit

Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü dolayısı ile toplanan Avrupa Parlamentosu’nda söz alan konuşmacılar, kıtada hızla yükselen antisemit görüşlü siyasi hareketlere dikkat çektiler.

Dünya
28 Ocak 2014 Salı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, 27 Ocak dolayısı ile yaptığı konuşmada, Holokost’u insanlık tarihinin en trajik olaylarından biri olarak niteledi ve tehlikenin ve aktörlerinin  maalesef bugün de bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moshe Kantor da konuşmasında  antisemit görüşlü partilerin sayısının yükselmesinin bir anlamda demokrasinin bu tip aşırı akımların daha da güçlenmesine yol açtığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Konuşmacılardan Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Lauder da, 27 Ocak’ın asıl manasını gelecek nesilleri eğitmek ile bulacağını söyledi.

Lauder  sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü sadece  geçmişi hatırlamak değildir, 27 Ocak,  bugün bizi tehdit eden aynı tür problemlere kayıtsız kaldığımız sürece hiç bir mana ifade etmeyecektir.”