Yanık sesli ESTRELLA MORENTE yeniden İstanbul’da

Dünyada olduğu kadar ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Estrella Morente, içli sesi ve flamenko tarzı şarkılarıyla 6 Şubat akşamı İş Sanat’ta sahne alacak. Müzikal yeteneğini genlerine borçlu olan sanatçı, bugüne kadar çıkardığı albü mlerle sayısız ödül kazanmıştır.

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Ocak 2014 Çarşamba

Ahmet Öztürklevent Karikatür Sergisi SSM’de

Schneidertempel Sanat Merkezi,  23 Ocak-9 Şubat tarihlerinde Ahmet Öztürklevent’in karikatür sergisine ev sahipliği yapacak. Mimar-Çizerlerden olan Ahmet Öztürklevent’in karikatür dünyasının önemli yarışmalarından Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda iki birinciliği, Yunus Nadi Karikatür Ödülü ve Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nda Büyük Ödülü bulunmaktadır. Sergide sanatçının farklı dönemlerine ait 65 adet karikatür yer alacak. Açılış bir kokteyl eşliğinde 23 Ocak akşamı saat 18.00-20.00 arası gerçekleşecek.

 

BRAHMS akşamına yolculuk

27 Ocak Pazartesi akşamı Süreyya Operası’nda ünlü besteci Brahms’ın anısına bir konser düzenleniyor. Kemanda Pelin Halkacı Akın, piyanoda İris Şentürker’in katılacakları gecede bestecinin Scherzo, Keman ve Piyano Sonatı No.1 Sol Majör Op.78, Macar Dansı No.17 ve Keman ve Piyano Sonatı No.3 Re Minör Op.108 adlı parçaları icra edilecek. Uzun süredir birlikte sayısız konserler veren Pelin Halkacı Akın ve İris Şentürker, bu müzikal birlikteliği 2013 yılında Lila Müzik’ten çıkan ‘Yüzyıl Dönümüne Yolculuk’ albümü ile taçlandırdılar.

 

 

Alto saksafonu bir de Kenny Garrett’en dinleyin!

Ünlü caz müzisyeni Kenny Garrett, 3 Şubat’ta CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle bir araya geliyor. Grammy ödüllü sanatçı, yenilikçi ve yaratıcı kariyeri ile günümüzün en etkili caz müzisyenlerinden sayılıyor. 12 şarkıdan oluşan son albümü ‘Pushing the World Away’ ile besteciliğini ön plana çıkaran 52 yaşındaki Garrett, bu son albümü ile yeteneklerinin zirvesinde olduğunu gösteriyor. Konserde kendisine Vernell Brown, Corcoran Holt, Rudy Bird ve Mc.Clenty Hunter eşlik edecek.

 

www.crrkonsersalonu.corg

 

KUŞLAR VE ÇİÇEKLER

Resim sanatına gönül veren ve daha önce defalarca sergi açan iki kız kardeş Beki Bennun ve Ester Benbanaste, 25 Ocak- 10 Şubat tarihleri arasında Levent Tenis Kulübü Sanat Galerisi’nde iki farklı temalı sergiye imza atıyorlar. Bennun ‘Kuşlar’ı, Benbanaste ise ‘Çiçekler’i ile resim severlere merhaba diyecekler. Açılış 25 Ocak akşamı saat 17.00-20.00 arasında gerçekleşecek.

 

Mutfak üzerine

Galeri Apel’in on beş yıllık geçmişinde konu ve malzeme ilişkisi önemli bir yer tutar. ‘Mutfak Üzerine’ adlı bu sergi, malzemenin ihtiyaçtan ürüne, üründen imgeye dönüştüğü bir mutfak örgüsünden söz ediyor. Galeri, mutfakta önemli bir araç olan ocakla bağlantı kurarak, özellikle bu sergi için Ocak ayını seçti. Mutfakla ilgili üretimleriyle sergiye katkıda bulunan bazı sanatçılar: Şebnem Arıkan, Suzy Hug Levy, Aydan Baktır, Zeynep Birced, Bayram Candan, Özden Erdem, Şakir Gökçebağ, Can Göknil, Lerzan Özer, Yıldız Şermet ve Gamze Taşdan. Sergiyi 25 Şubat’ta kadar izleyebilirsiniz.

www.galleryapel.com