Doğum yapan rahibe şaşırttı

İtalya’da Roma yakınlarındaki küçük bir kasaba olan Rieti’de şaşırtıcı bir olay yaşandı. Karın ağrısı şikâyeti ile hastaneye giden bir rahibenin hamile olduğu ortaya çıktı. Acil olarak doğuma alınan rahibe yaklaşık 3,5 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Otuz iki yaşındaki rahibe hamile olduğunu hiç anlamadığını dile getirdi.

İzzet BONOFİYEL Diğer
22 Ocak 2014 Çarşamba

Haftanın Sayıları

21.640 m Ticari uzay yolculuğu yapan Virgin Galaktik Havayolları’nın üçüncü deneme uçuşunda çıktığı irtifa.

350.000 $ Namibia’da nesli tükenmekte olan gergedanların kaçak olarak avlanmasını engellemek için devlet her sene sınırlı sayıda avlanma izni çıkartıyor. Teksas’ta yapılan bir açık arttırmada avlanma izninin satış fiyatı

Vatikan’da taciz

Vatikan çocuk tacizi nedeniyle çok sayıda din görevlisini cezalandırdı. 2010- 2011 yıllarında dini kurumlarda çocukları taciz ettikleri için 400 kadar papazın kiliselerden kovuldukları belirlendi. Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi görevi bırakan 16. Papa Benedikt’in aldığı gizli cezayı da doğruladı. Daha önceden böyle bir sayı yayınlanmazken BM için hazırlanan rapor doğrultusunda bu sayının açıklandığı belirtildi.

 

Kalifornya’da kuraklık ilan edildi

Kaliforniya Valisi Jerry Brown bu senenin rekor derecede kurak geçeceği konusunda halkı uyardı. Eyalet genelinde kuraklık ilan eden Vali Brown vatandaşların su biriktirmelerini istedi. Eyaletin en büyük su rezervlerinin rekor seviyede azalması nedeniyle kuraklık ilan etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Vali halktan su kullanımını yüzde 20 oranında azaltmalarını istedi.

 

BBC spikeri Dumor hayatını kaybetti

BBC televizyonu spikeri, Ganalı Komla Dumor 41 yaşında Londra’daki evinde ölü bulundu. Gana’nın en iyi habercisi olarak bilinen Dumor iş arkadaşları tarafından “çok parlak ve başarılı, Afrika’daki haberciliğin parlayan yıldızı” olarak tanımlanıyor. BBC’ye 2007 yılında katılan Dumor Gana Yılın Habercisi Ödülü’nü kazanmıştı. New African dergisinin 2013’ün en etkileyici 100 Afrikalı listesine girmişti.

 

 

ÇIKAN

Google, Nest marka akıllı termostat ve yangın alarmları firmasını 3,2 milyar dolara satın aldı.

İNEN

Snapshot resimli mesajlaşma servisi istenmeyen posta hesapları ile istila edildi.

 

HİNTLİ BAKAN KARISININ ÖLÜMÜYLE  İLGİLİ SORUŞTURMADA

Hindistan’da hükümet bakanlarından biri olan Shashi Tharoor karısının lüks bir otel odasında ölü bulunmasının ardından sorguya alındı. Bakanın eşi ölümünden birkaç gün önce bakanı zina yapmakla suçlamıştı. Seçim öncesi lider partinin bakanı için bu suçlama utanç verici olmuştu. Kadının cesedi üzerinde yapılan otopside ölümünün ani ve doğal olmayan sebeplerden oluştuğu ve bedeninde yaralanma izleri olduğu belirtildi. Birleşmiş Milletler eski diplomatı Tharoor konuyla ilgili soruşturma için çağırıldı. Tharoor 2010 yılında evlenmişti ve çiftin her ikisinin de üçüncü evlilikleriydi. Soruşturmanın birkaç güne kadar sonuçlanması bekleniyor.

Haftanın Sözü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry İran’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ne zaman desteklemekten vazgeçeceği konusunda “Bu korkuyla daha fazla oturup bekleyemem,” dedi.

Haftanın Karikatürü