Minix’lerin Tu Bişvat’ı

Minix Anaokulu’nun Tu Bişvat kutlaması ailelerin katılımı ile gerçekleşti

Toplum
22 Ocak 2014 Çarşamba

Tu Bişvat Bayramı etkinliği için büyük çabalar sarf eden Minix Anaokulu öğrencileri önce İzzet Bana yönetiminde İbranice ve Sefarad şarkıları ile kutlamalara başladılar.

Uğur Böcekleri sınıfı her ay yaptıkları ülke tanıtımı projesi kapsamında bu aya uygun olarak İsrail’in tanıtımını yaptı. Lut Gölü’nü Alya Furuncuoğlu,Tiberia Gölü’nü Moris Şıkgören, Negev Çölü’nü İlay Berk Taragano ve Şeria Nehri’ni Sammy Amon anlattı. Kudüs’ü ve Ağlama Duvarı’nı Eybi Peres anlattı. İshak Kohen ve Selin Yakar konuşmacı olarak İbranice dilini ve kullanım şeklinden örneklemelerle tanıttılar. Yıldızlar ve Kelebekler sınıfları birlikte şarkı söyleyip dans ederlerken, Papatyalar sınıfı ise ‘Ağaçların Yılbaşısı’ adlı drama ile Tu Bişvat hakkında bilgilendirme yaptılar. Yaşamın olmazsa olmaz dört unsuru olan toprak hakkında bilgilendirmeyi Maya Kutlar, su hakkında bilgilendirmeyi İgal Benveniste ve Yusuf Arıcan, ateşi İzi Ojalvo ve Aksel Amira, hava Selin Muşkatel ve Roni Banana anlatırken Moşe derkinin aktarımını Deniz Arıcan sundu.

Gün sonunda okul terasında, velilerden Eda Almozlinos ve öğrencilerden Rosita Buker’in hediye ettiği fidelerin ekimi yapıldı.