Artık kimse telefonunuzu dinleyemez

İsrail’in Gold Lock firması tarafından geliştirilen bir şifreleme yazılımı sayesinde artık telefon dinleme tarihe karışabilir.

Dünya
20 Ocak 2014 Pazartesi

Askeri standartta bir şifreleme tekniği kullanan  firmanın yazılımı sayesinde standart bir cep telefonu ile yapılan bir konuşmayı dinlemek mümkün değil.

3G, EDGE, GPRS protokollerini kullanan Nokia, BlackBerry, iPhone ve Android işletim sistemli telefonlarla uyumlu yazılımı satın alanlar  bir kez  haberleşmeyi yapacak cihazlara yazılımı  yükledikten sonra, iki cihaz arasındaki verinin üçüncü bir aygıt tarafından gözlenmesi veya dinlenmesi imkansız oluyor. 

İsrailli firmanın diğer şifre firmalarından ayrı olarak yazılımda uyguladığı devamlı ‘anahtar kod değişimi’ sayesinde şifreleme algoritmasını bulmak imkansız hale geliyor. 

Halihazırdaki şifreleme yazılımları tek bir master kod kullanıyor ve sistem bu master kodu hem şifrelemek hem de şifreyi açmak için kullanıyor. Kullanıcıların kendi ürettikleri ve bilgisayarlarında güvenli bir yerde tuttukları bu anahtar kod eğer kötü niyetli kişilerin eline geçerse şifreyi kolaylıkla çözebiliyorlar. 

İsrailli firmanın yazılımı  devamlı olarak bu kodu üretip kullanıp ve değiştirme özelliği ile şifreyi çözmeyi imkansız hale getiriyor.