Basel Oda Orkestrası ve Sol Gabetta konseri

İş Sanat, günümüzün en başarılı genç çellistlerinden Sol Gabetta ile deneyimli İtalyan şef Giovanni Antonini yönetimindeki Basel Oda Orkestrası’na ev sahipliği yapacak. İki kez de ‘Echo Klassik’ Ödülü’nü alan Gabetta ve Basel Oda Orkestrası 29 Ocak’ta, İş Sanat’taki konserlerinde L. V. Beethoven, G. Fauré, C. Saint-Saëns ve R. Schumann’dan eserler sunacaklar. www.issanat.com.tr

Tuna SAYLAĞ Sanat
15 Ocak 2014 Çarşamba

HEGEMONYA / HEGEMONY

Heykeltıraş Cemil Güç, çalışmalarında genel olarak yontu tekniğini kullanmaktadır. Anlatım dili olarak izleyiciyi, basit alışılmış nesneler ve figürler kullanarak, zamanı-zamansızlığı, ‘neden-niçini, olur mu-olmaz mı’ gibi zihin kurcalayıcı sorularla baş başa bırakmayı amaçlamaktadır. İnsanlık tarihinde, erkek hegemonyası karşısında kadın genel olarak ikinci planda kalmıştır.  Bu durumu eleştirel anlamda ele alan Cemil Güç, Hegemonya başlıklı heykellerini 31 Ocak’a kadar GALERİ SELVİN’de sergiliyor. Sanatçı, bazı hayvan (koç, horoz) ve insan figürlerini sembolik anlamda kullanarak erkek hegemonyasının adaletsiz eziciliğini dile getiriyor.

www.galeriselvin.com


‘THEOREM’

Heykellerinde geçmiş kaynaklı neden-sonuç ilişkisi olan ve yalın, minimal sonuçlara varan Osman Dinç, ‘Theorem’ adını verdiği kişisel sergisinde heykel ve fotoğraf çalışmalarını beraber sergiliyor. Paris’te yaşayan ve başta metal olmak üzere cam, demir, ahşap, beton gibi farklı malzemeleri kullanarak kavramsal görüşler doğrultusunda kendi hikâyelerini anlatan figüratif eserler oluşturan sanatçının yapıtlarını 31 Ocak tarihine kadar Pi Artworks Galatasaray’da görebilirsiniz.

 

VE KARŞINIZDA BUDAPEŞTE FESTİVAL ORKESTRASI

2014’te CRR Konser Salonu Yerleşik Orkestrası (Orchestra in Residence) olarak ağırlanan Budapeşte Festival Orkestrası,  ilk konserini 23 Ocak akşamı verecek. Şef Ivan Fischer yönetimindeki topluluğa piyanoda solist Alexander Toradze eşlik edecek. Konserde Boradin, Prokofiev ve Çaykovskİ gibi Rus bestecilerin çok sevilen dünyaca ünlü yapıtlarına yer verilecek.

www.crrks.org

 

‘Figuratio’ FMV Galeri Işık’ta

Grafik Sanatlar dalında uluslararası bir üne sahip olan baskı resmi sanatçısı Agnieszka Cieslinska, Türk-Polonya dostluğunun 600. yılına özel hazırladığı sergisiyle, 6-31 Ocak tarihleri arasında Galeri Işık Teşvikiye’de. Baskı oluşturma sürecinde,  eserlerine özgün bir doku verebilmek için üzerine oyma baskı, bakır işleme ve asitsiz kullanılan hakkâk kalemi uygulayan ve edebiyattan beslenen Cieslinska’nın ‘Figuratio’ başlıklı sergisini kaçırmayın.

www.galeriisiktesvikiye.com

 

Happy Birthday Nana Mouskouri!

Ünlü şarkıcı Nana Mouskouri, doğum gününde Atina’dan başlayacağı ve onu bir kez daha bir yıl süreyle dünyayı dolaştıracak olan ‘Happy Birthday’ turnesi ile sahnelere geri dönüyor. Dört Fransız müzisyen ve 2001’den beri Fransa’da müzik kariyerini sürdüren kızı Lénou da, Nana Mouskouri’ye turnesinde eşlik edecek ve böylece Mouskouri’nin en büyük hayallerinden biri olan kızı ile aynı sahneyi paylaşma hayali gerçekleşecek. Sevdiği besteci ve söz yazarlarından şarkılar söyleyerek adeta bir kutlama havasında geçecek 16 Şubat’taki konseri için siz de bugünden Zorlu Center PSM’de yerinizi alın.