Azerbaycan Parlamentosu’nda akıllı telefon yasağı

Azerbaycan parlamento binasına internet erişimi ve kamera özellikleri bulunan akıllı cep telefonlarıyla giriş yasaklandı. Parlamentonun basın sözcülüğünden yapılan açıklamada, akıllı telefon yasağının güvenlik nedeniyle alındığı belirtildi. Benzer yasak ve uygulamalar başka ülkelerde de bulunuyor. Yasak sadece akıllı telefonlar için uygulanacak. Bu uygulamadan haberi olmayan milletvekilleri, çalışanlar veya ziyaretçiler geldiklerinde telefonlarını güvenlik görevlilerine emanet bırakabilecekler. Vekilleri ve gazeteciler dahil meclis binasına giren herkes bu yasağa uymak zorunda bırakılıyor.

İzzet BONOFİYEL Diğer
15 Ocak 2014 Çarşamba

Haftanın Sayıları

904.000.000 kişi: 2008 yılından bu yana gelişmekte olan ülkelerdeki obez insan sayısı.

17 kg: ABD’li bir adamın sadece McDonald’s yiyerek ve düzenli spor yaparak üç ayda kaybettiği kilo. 

Çin’de Titanik Replikası

Çin’de açılacak olan bir tema parkında Titanik gemisi yerini alacak. Tema parkının ana sergisi olan gemi enkazı simülasyonu ve kurulan müze ile ziyaretçilere, 1912’de yaşanan felaket canlandırılacak. “Batmayan Gemi” Titanik’in inşası Çinlilere 100 milyon pound’a mal oluyor. Tema parkının 2016’da açılacağı ve Sichuan eyaletinin yakınlarında denize 1500 km mesafede yapılacağı da belirtildi. İnşa edilecek simülatörde aynı anda 700 kişi gemi enkazında olmanın nasıl bir his olduğunu deneyimleyebilecek. 

Ukrayna vatandaşlarına Tayland engeli

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada,Tayland’daki protesto olayları nedeniyle birçok şehirde 1 Mart’a kadar olağanüstü hal ilan edildiği ve ülkeye gitmenin güvenli olmadığı uyarısı yapıldı. Uyarıda, Bangkok’a hükümet karşıtı gösterilerin şiddetini arttırması beklendiği belirtilerek Ukrayna vatandaşlarından dikkatli olmaları istendi. Bugüne kadar Tayland, Ukraynalılar tarafından en çok tercih edilen tatil merkezlerinin başında geliyor.

 Hamburg’da polis  kontrolleri sürüyor

Hamburg’da 21 Aralık’ta Rote Flora adlı kültür merkezinin kapatılmasına karşı çıkan sol gruplara polis müdahale etmiş, olayda 120 polis ve 500’e yakın gösterici yaralanmıştı. Bu hafta sonu da polis ‘tehlikeli bölge’ ilan ettiği Saint Pauli, Altona ve Schanzenviertel’de akşam saatlerinde kimlik kontrollerini sürdürdü. Hamburg’daki olaylarda tuvalet fırçası protestocuların sembolü haline geldi. Polis kontrolleri sırasında bir gencin pantolonun arka cebinden çıkan tuvalet fırçası ile televizyonlarda yer almasının ardından yapılan eylemlerde direnişin sembolü oldu. 

Putin, en çok hayranlık duyulan 3. kişi seçildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiliz The Times Gazetesi’nin yaptığı ankette, “dünyada en çok hayranlık duyulan üçüncü kişi” seçildi. Oysa Putin, ülkesinde muhalifler tarafından insan hakları ihlalleriyle suçlanıyor. 13 ülkeden 14 bin kişinin katıldığı araştırmada Microsoft’un kurucusu Bill Gates birinci olurken, ABD Başkanı Barack Obama ikinci oldu. Gazetenin çalışmasına göre Putin’in Rusya’da elde ettiği popülarite dünya sıralamasında öne çıkmasına yol açtı. Putin, listede alan Papa’nın da önüne geçmeyi başardı. 

ÇIKAN

Heinz ketçap 4milyon dolarlık yeni şişesiyle raflardaki yerini aldı. 

İNEN

Kraft’ın Velveeta isimli peynirli krakeri geçici bir sorun yüzünden raflardaki yerini alamadı.

Haftanın Sözü

“Savaş çizmelerini giymeyi düşünmüyoruz.”

ABD Dışişleri Bakanı Genel John Kerry Irak’ta yaşanan El Kaide ayaklanmalarını engellemek için sadece yardım edeceklerini ve askeri birlik göndermeyeceklerini belirtti.

 Haftanın Karikatürü