Kahkahanın yeni adı: Eyvah Oğlum!!!

Göztepe Kültür Derneği’nin 25 Ocak Cumartesi akşamı galasını yapacağı ‘Eyvah Oğlum!!!’ isimli tiyatro oyununun provasına konuk olduk

Sibel KONFİNO Toplum
15 Ocak 2014 Çarşamba

Oyuncuların büyük keyif ile devam ettikleri provalarda kahkaha hiç eksik olmuyor. GKD tiyatrosu bu sene genç yetenek Aksel Bonfil’e emanet. Daha önce BKM Mutfakta oynayan ve Süheyl, Behzat Uygur kardeşlere oyun yazıp yöneten Bonfil, bu sene Göztepe Kültür Derneği için Ray Cooney’nin ‘It Runs in the Family” adlı eserini yeniden uyarlayıp yönetti. Uyarlama sırasında oyunun örüntüsünü bozmadan, komedi unsurlarını kendi tarzında oyuna harmanlayıp, bol hareketli, komik ve izlemesi çok eğlenceli bir oyun ortaya koydu.

Oyun kısaca, hayatının en önemli konuşmasını yapacak Can (Nedim Pinto)’ın eski bir tanıdığı Yelda (Rana Halet)’nın aniden  gelmesi ve kendisine bir havadis vermesi ile başlıyor. Can’ın bu işten sıyrılmak ve konuşmasına dönmek için doktor arkadaşları Eren (Leon Menda) ve Yusuf (Moiz Pinto)’u da işin içine katması ile birlikte bir yalan silsilesi başlıyor. Olaylar ilerledikçe polis (Nedim Seviş), başhemşire (Diana Gabay), rektör (Viki Toledo), Selin (Tuna Sarfati), Tuna (Rami Kandiyoti), Mordehay (Leon Seloni), hemşire (Rakel Sinay) ve anne (Raşel Özübahar) de bu yalan silsilesinin içinde kayboluyor. Oyun tam düğüm olduğu anda usta bir manevra ile çözülüyor. Oyunun yönetmen yardımcılığını Rakel Sinay yaparken, kulis Çiçek Menda’ya emanet. Ses ve ışıkta Vedat Gezer, grafik tasarımda da Tuna Hanay ve Meyzi Denizel harikalar yaratmış.

Şimdi satırlarımızı yönetmen ve oyuncularımıza bırakıyor, kendilerinin oyun hakkındaki düşüncelerini alıyoruz.

Aksel Bonfil: Ray Cooney’nin kurduğu komedi matematiği yıllar geçse de eskimiyor. Birçok tiyatro grubu onun oyunlarını alıp çok rahat bir biçimde uyarlayıp sahneleyebiliyor. Baştan sona temposu düşmeyen ve seyircinin günlük dertlerini bir süreliğine olsa da unutacağı bir oyun çıkarıyoruz ortaya. Biz prova aşamasında çok eğleniyoruz, bu olumlu enerjinin seyirciye de yansıyacağını düşünüyorum. 

Diana Gabay: Oyunumuzu şiddetle tavsiye ediyoruz. Sürekli güleceğinizi ve eğleneceğinizi garanti ediyoruz. Her prova çıkışı bu kadar mutlu  ve mesut olmamız bunun kanıtıdır.

Moiz Pinto: Sürprizler ile dolu oyunumuzda sahne almamıza az bir zaman kaldı. Yaklaşık 3-4 aydır hazırlıklarını sürdürdüğümüz oyunumuzun “PERDE” zamanı şimdi. Bir kahkaha bir kilo pirzola yemekse eğer, dikkat: Bu oyunda kolesterol tavan yapabilir. Ekipteki arkadaşlarımızla birlikte provalarda bizler çok eğlendik. Umarım bizi izlemeye gelen seyircilerimiz de bizler kadar eğlenir. GKD tiyatroda ikinci yılım. Takım arkadaşlarımla uyum içinde çalışmak, eğlendirmeye çalışırken eğlenmek çok güzeldi.

Nedim Pinto: Bu sene benim için heyecanlı bir sene, bu ekip ile birlikte çalışmak çok keyifliydi. Eğlenceli provalarımız sonucunda sahneye güzel bir oyun koyacağımıza inanıyorum. Umarım izleyicilerimiz de oyunumuzdan memnun ayrılır.

Nedim Seviş: Bu sene GKD’nin tiyatrosunda olmak benim için çok eğlenceliydi, keyifli zamanlar ve eğlenceli provalar geçirdik. Umarım oyun sırasındaki enerjimizi seyircimize iletebilir ve keyifli zamanlar geçirmelerini sağlayabiliriz.
Leon Menda: Keyifle çalıştığımız provalarda artık sona ulaştık. Şimdi ‘Perde’ deme ve heyecanımızı sizinle paylaşma zamanı.

Leon Seloni: Bu sene oyunda yaşlı Bay Mordehay Tuna’yı canlandırıyorum. Kendisi üstüne vazife olmayan işlere bulaştığından olayları daha da karışık hale sokuyor. Hem bu oyunda oynamaktan hem de bu ekipte olmaktan çok memnunum. Birlikte nice güzel başarılara…

Rakel Sinay: Göztepe Kültür Derneği’nde yine güzel ve komik bir oyun ile sahne alıyoruz. Heyecanımızı paylaşmak ve bizi alkışlamak için, hepinizi bekliyoruz.

Rana Halet: GKD Tiyatro benim için her sene ayrı bir tat, ayrı bir keyif oldu. Bu seneki bol kahkahalı oyunumuzda, ortalığı karıştıran Yelda Yılmaz karakterini canlandırıyorum. Oyunumuz hızlı, komik ve heyecan dolu. Bizi mutlaka izleyin.

Raşel Özübahar: Öylesine enerjik öylesine tempolu komedi bir oyunun kadrosunda olmaktan mutluyum küçük bir rol olsa bile önemsiyor ve heyecanlanıyorum. Yönetmenimiz genç, çizgi modern. Kardeşimiz Aksel Bonfil’i kutluyorum ve bir bütün adına oyunumuzun beğenilmesini alkışlanmasını diliyorum. Herkese başarılar.

Viki Toledo: ‘GKD’ Tiyatro ekibinin bir gönüllüsü olarak yıllardır bu sahneyi paylaşmaktayım. Bir taraftan senelerdir yan yana, omuz omuza çalıştığım, tiyatroya gönülden bağlı, diğer taraftan aramıza yeni katılan arkadaşlarla uyum içinde, güle oynaya yaptığımız provalar, birlikte geçirilen neşe dolu saatler hafızalarda her zaman güzel anılar olarak kalacaktır. Bu güne kadar çok değerli yönetmenlerle çalıştık. Şimdi ise genç, başarılı, oldukça yetenekli Aksel Bonfil eşliğinde hedefimize yürüyoruz. Ne uğraştın sen bizimle Aksel…

Hayatın stresinden kurtulmak ve keyifli dakikalar geçirmek için yapmanız gereken, GKD sekreterliğini arayarak oyun için numaralı olan yerlerinizi ayırtmak.