İsrail ve İran Davos´ta

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda gözler İsrail Başbakanı Netanyahu ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin üzerinde olacak

Dünya
15 Ocak 2014 Çarşamba

Organizasyon görevlilerinin geçtiğimiz cuma günü Reuters’a yaptığı açıklamaya göre 22-25 Ocak tarihleri arasında Davos’ta gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu’na katılanlar arasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bulunuyor.

İran ve İsrail liderlerinin katılımını teyit eden görevli diğer katılımcılarla ilgili bilgi vermezken katılımcı listesinin son halinin bu hafta açıklanacağını belirtti.

Ünlü siyasilerin, üst düzey yetkililerin, akademisyenlerin, iş adamlarının ve aktivistlerin de katılacağı toplantılar sırasında iki liderin karşılaşıp karşılaşmayacakları henüz netlik kazanmadı.

Ruhani’nin geçtiğimiz haziran ayında seçilmesinden bu yana gerçekleşecek ilk Davos Zirvesi’nin konusu ‘Son zamanlarda dünyanın yeni düzeninin toplum, politika ve iş alanındaki etkileri’ olarak belirlendi. Bu seneki forumun başlama tarihi, Suriye’deki iç savaşı durdurmak için düzenlenen Cenevre-2 konferansıyla aynı güne denk geliyor. Ancak İran, ABD’nin karşı çıkmasından ve daha önce düzenlenen Cenevre Konferansı’nda Suriye ile ilgili anlaşmayı imzalamadığından dolayı bu organizasyona katılamayacak.