Opera Twins aşkı tangolarla anlatacak

Didem ve Sinem Balık Kardeşler, yakında çıkacak olan ‘Aşk ve Tango’ albümünün lansman konseri için 14 Ocak’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alacaklar.

Tuna SAYLAĞ Sanat
8 Ocak 2014 Çarşamba

“Aşk en büyük direniştir, tango da simgesidir” diyen ikiz kardeşler, bu özel gecede izleyicileri büyüleyecekler. Albüm; ‘Çapkına Yangınım, Mazi Kalbimde bir Yaradır, Sevdim Bir Genç Kadını gibi hafızalardan silinmeye başlayan ve sonsuz aşkın peşinde olan Türk tangolarının yanı sıra Arjantin tangolarından oluşuyor.

 

İstanbul Resitalleri’nin bu ayki konuğu : CÉDRIC PESCIA

İsviçreli piyanist Cédric Pescia’nın müzikal yaşamı genç yaşına rağmen çok yönlü; Pescia’nın farklı alanlardan damıtılmış bilgi ve becerileri onun sanatını zenginleştiriyor. Konser piyanistliği, jüri üyeliği, piyano profesörlüğü ve festival yönetmenliği gibi her biri ayrı bir beceri isteyen  alanlardaki aktif çalışmaları, sanatçının müziğe adadığı hayatının en önemli göstergeleri. 17 Ocak’ta the Seed’de gerçekleşecek olan konserde Pesia; Schumann, Holiıger, Schubert, Kurtag ve Beethoven’den eserler seslendirecek. Konuklar, ‘Anish Kapoor İstanbul’da’ sergisini de 18.00-19.30 arası aynı biletle gezebiliyorlar. 

 

Cihat Aşkın & Aşkın Ensemble Süreyya Operası’nda

Günümüzün kaliteli müzik ihtiyacına cevap verebilmek, oda müziği projeleri oluşturmak, müziğe sıra dışı bir yorum getirmek ve genç müzisyenlerin gelişimlerini desteklemek amacıyla Cihat Aşkın tarafından 2007’de kurulan Aşkın Ensemble ve ünlü kemancı, barok eserlerden oluşan 13 Ocak’taki konserinde T. Albinoni, T. A. Vitali ve J. S. Bach’ın yapıtlarından oluşan bir repertuvar sunacaklar.                         

 

Deyim Galeri “EL VER, HAYATA TUTUNSUN” diyor

Genç yeteneklere destek vermenin yanında sosyal projeleri de unutmayan Deyim Sanat Galerisi, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, yani Koruncuk’larla el ele verip yeni yılın ilk sergisinde ‘’El verin, hayata tutunsunlar”  sloganıyla, 11 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında karma resim ve heykel sergisini ağırlıyor. Deyim Galeri; Nişantaşı’ndaki şubesinde ünlü Eden Gallery sanatçılarının yanısıra Bulgar sanatçı Atanas Petrov, Yunanlı sanatçı Xchristakos, yerli sanatçılarımızdan Bengisu Bayrak, Ebru E. Düvenci, Fatih Başbuğ, Onur Gazeloğlu, Saim Dursun, Sema Çulam ve Sinem Pehlivan’ın eserlerine de ev sahipliği yapıyor. 

 

MUTSUZ HAZIR - NESNE

KUAD GALERİ, Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği (1913) ve Şişe Kurutucusu (1914) adlı ilk iki hazır-nesne’ sinin 100. yılında; Gülçin Aksoy, Songül Boyraz, Hera Büyüktaşçıyan, Lydia Dambassina,  Ivan Egelski, Erol Eskici, Şakir Gökçebağ, Hakan Gürsoytrak, Pravdoliub_Ivanov,  Serhat Kiraz,  Komet, Murat Morova, Ahmet Öktem, Çağrı Saray, Vahit Tuna, Uygur Yılmaz yapıtlarından oluşan ‘Mutsuz Hazır - Nesne’ başlıklı bir sergi sunuyor.  Sergi başlığı, Marcel Duchamp’ın 1919 yılında Buenos Aires’ten kız kardeşi Suzanne Duchamp ve eşi Jean Crotti’ye talimat göndererek yaptırdığı bir hazır-nesne’ye gönderme yapıyor. Sergi, sanat anlayışları ve üretim biçimleriyle dünden bugüne hazır-nesne’yi kullanan ve çeşitli içerik ve estetikte yorumlayan sanatçıların retrospektif ve güncel işlerini sunuyor. 8 Ocak’ta açılacak olan sergiyi şubat sonuna kadar gezebilirsiniz.