Papa Ortadoğu’ya gidiyor

Papa Francis 5 Ocak’ta Vatikan’daki St. Peter’s Meydanı’nda geleneksel Noel konuşmasını yaptı. Papa, meydanda kendisini dinleyen kalabalığa 24-26 Mayıs tarihleri arasında Kutsal Toprakları ziyaret etmeyi planladığını açıkladı. Papa, bu ziyaretin asıl amacının Papa 5. Paul ile Psikopos Athenagoras’ın 50 yıl önce bu tarihlerde gerçekleşen tarihi buluşmasını anmak olduğunu belirtti. Papa, üç günlük seyahatinde Ürdün Krallığı’nın başkenti Amman’ı, İsa’nın doğduğu yer olarak bilinen Filistin Özerk Bölgesi’ndeki Betlehem’i ve Kudüs’ü ziyaret etmeyi planlıyor.

İzzet BONOFİYEL Diğer
8 Ocak 2014 Çarşamba

Haftanın Sayıları

117.000 çocuk Kuzey Amerika Uzay Savunma Birimini arayarak Noel akşamı Noel Baba’nın yerinin tespit edilmesini istedi.

0 gemi 2013 yılında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan gemi sayısı, bu sayı 4 yıl önce 52 idi.

 

Senegal askerleri Rus balıkçı gemisine el koydu

Rusya Federal Balıkçılık Ajansı, Gine-Bissau kıyılarından 46 mil uzakta bir Rus balıkçı gemisinin Senegal askeri makamlarınca durdurulduğunu açıkladı. Senegal askeri gemisinden silahlı askerler izinsiz olarak gemiyi durdurup, balıkçı gemisine geçti. Balıkçı gemisinin kaptanının Senegal gemisine davet edildiği ancak Rus kaptanın daveti reddettiği ve şiddet kullanılarak götürüldüğü belirtildi. Geminin halen Dakar’a doğru sürüklendiği belirlendi. Geminin ait olduğu şirket, balıkçı gemisinin lisanslı olarak avlandığını ve 62 Rus ile 23 Gine-Bissau vatandaşının bulunduğu geminin Senegal sularına girmediğini açıkladı.

 

HTC’nin kârı beklenenin altında kaldı

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC masrafları kısmalarına rağmen, yılın dördüncü çeyreğindeki net kârın yine de düşük çıktığını açıkladı. Bir önceki çeyrekte 60 milyon pound zarar açıklayan şirket bu çeyrekte net kârlarının 6,1 milyon pound olduğunu açıkladı. Oysa beklenen kâr 14,5 milyon pound idi. İki yıl öncesine kadar satılan her on akıllı telefondan bir tanesi HTC idi. Firmanın 2011’de akıllı telefon piyasasında yüzde 10,3 olan yeri, ilgi toplayan HTC-One modeline rağmen yılın son çeyreğinde yüzde 2,2’ye geriledi.

 

Steven Seagal Arizona Valiliği’ne aday

‘Marked for Death’ ve daha birçok aksiyon filminin tanınmış başrol oyuncusu, 61 yaşındaki Steven Seagal politikaya atılmaya niyeti olduğunu açıkladı. Dövüş sanatları ustası, film yıldızı Seagal, siyasette şansını denemek istediğini ve Amerika Birleşik Devleti’nin en sert şerifi olarak adlandırılan Arizona valiliğine aday olacağını belirtti. Steven Seagal, valiliğe seçildiği takdirde ise New Mexico, Teksas ve Louisiana eyaletleri arasındaki sınır güvenliğini arttırmak istediğini açıkladı.

 

ÇIKAN

New York Şehri 2013 yılında Instagram’da en çok resmi paylaşılan şehir oldu.

İNEN

Volkanik patlama sonucu kül ve lav dökülmesi nedeniyle binlerce insan San Salvador’da evini terk ederek şehri boşalttı.

 

ARAŞTIRMA GEMİSİ ANTARTİKA’DA BUZLAR ARASINA  SIKIŞTI

Rus bandıralı araştırma gemisi Akademik Shokalskiy bilim adamları ve turistlerden oluşan 52 yolcusu ile buzların arasında sıkıştı. Geminin yolcuları düzenlenen bir kurtarma operasyonu ile gemiden çıkarıldı. Gemi ve mürettebat hâlâ yerinde duruyor. Kurtarmak için yola çıkan Çin bandıralı Xue Long isimli buz kırma gemisi de yardıma giderken buzların arasına sıkıştı. Küresel ısınmadan bahsederken bir anda buzların hızla yükselmesinin çok ironik olduğu hakkında yorumlar yapılıyor. Kimi araştırmacılar küresel ısınmanın abartıldığını bile söylüyor. Oysa diğer bir grup araştırmacıya göre buzların hızlı yükselişi iklimle alakalı değil, sadece hava durumu ile ilgili. Çünkü iklim dünya üzerinde gözlenir, ama hava olayı sadece bölgeye mahsustur. Sonuç olarak iklim değişimlerinin her iki kutup üzerindeki etkisini anlamak biraz karmaşık olabilir.

 

Haftanın Sözü

Ünlü şarkıcı Justin Bieber “Resmen emekli oluyorum” dedi. Bieber sonra hayranlarına 

Haftanın Karikatürü