Reklamcı İzidor Barouh’un adı ölümsüzleşti

Reklamcılığın duayenlerinden İlancılık Reklam’ı 103 yaşına taşıyan ve 2012 yılında 97 yaşında aramızdan ayrılan İzidor Barouh’un anısını sonsuza dek yaşatmak adına Matan Baseter- Barınyurt’un Midraş’ı yenilendi.

Toplum
8 Ocak 2014 Çarşamba

 

İzidor Baruh

 


Yenilenmeye katkıda bulunan Vivyan-Ebram Mizrahi’nin onurlandırdığı törene Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto’nun yanı sıra birçok misafir katıldı.

Sefer Toraların şofarlar eşliğinde getirilmesi ve Minha ile Anoten dualarının okunmasının ardından Vivyan ve Ebram  Mizrahi’ye bir teşekkür plaketi sunuldu. Genç mimar İzzet Hazak’a Midraş’ın hazırlanmasındaki çalışmalardan dolayı teşekkür edildi. Açılışta Matan Baseter-Barınyurt Başkanı Mordo Hazak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Hazak, Frank Liyod Wright’ın sözlerinden aldığı alıntılarla başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili Vivyan ve Ebram Mizrahi, sizler bu güzel sözleri doğrularcasına güzelliğe yatırım yaptınız. Yıllarca bu cemaatin birçok yerinde yardımseverliğiniz ve insan sevginizle hep fark edildiniz. Ve yıllar sonra bugün belki bundan sonra Barınyurt olarak anılmayacak bu kurumun tarih sayfalarına dahil oldunuz ve hepimizde derin bir iz bıraktınız. Sizlerin maddi ve manevi katkılarıyla yenilenen sinagogumuz tarih boyunca tanık olacağı dualar ve güzel bayramlarla isminizin ve yardımseverliğinizin unutulmamasına vesile olacaktır.

Cemaatimizin iki farklı binasında aynı amaçla çalışan iki kurumumuz çok yakın bir zamanda tek çatı altında toplanacak. Bu hepimizde çok büyük umut ve heyecan yaratmıştır. Umudumuz aile yapısı büyüyen pansiyonerlerimizin daha güzel ve modern bir ortamda  yaşamlarını sağlamak; heyecanımız ise yeni pansiyoner ve gönüllü arkadaşlarımızla beraber çalışmak ve dostluklar kurmak. Bu umut ve heyecan birleşmeden sonra oluşacak başarı ve mutlulukların ilk adımları olacak.

Bugün burada hizmet veren ve bizlere katılacak tüm gönüllü kardeşlerimin bu kapıdan ilk geldiklerinde içlerini kaplayan sevgi ve hizmet aşkının hiç azalmadan artarak sürdüğünü hep gururla izledik. Gönüllü kardeşlerimiz bir şeyin bilincindeydi. Yaşlılık insan hayatının en zor dönemidir. Aile sevgisine ve desteğine en çok bu dönemde ihtiyaç duyuluyor. Biz ne kadar iyi imkânlar sunsak da onların yalnızlıklarını paylaşmak ve onlara evlatları olduğumuzu hissettirmek asli görevimizdir. Bizler bu görevi icra ederken, üzerimizde her gün büyüyen bir hızla ekonomik problemlerle mücadele eden ailelere destek vermek gibi çok kutsal bir görev daha vardı. Arkadaşlarımız bu binada yaşayan pansiyonerlere verdikleri tüm sevgi ve desteği sayıları 250’i aşan bu aileler de vermeye çalışmıştır.

Sevgili Barınyurt Matan Baseter gönüllüleri burada bugüne kadar gösterdiğiniz yardımseverliğiniz ve emekleriniz sıcak duygularla desteklenen bir idealinizdi.

Bu idealleri gerçekleştirmenin ve gönüllü çalışmanın sizlere verebileceği en büyük ödül tarihte ve hafızalarda güzel bir isim bırakmak ve unutulmamaktır. Yıllarca sadece kalbinizle, amatörce çalışmanın size en büyük ödülü budur. Kelimelerle anlatılamayan fedakârlık ve karşılıksız sevgiyi tarif et deseler bana, iki cevabım olur anneler ve bu binada çalışan tüm gönüllüler.”

Barınyıldızlar’a Özdemir Asaf’ın birkaç dizesi ile seslenen Hazak, “Şu anda yeni bir yapılanmanın başındayız. Bu binada kalıp yeni gelecek pansiyonerlerimizle eski pansiyonerlerimizin huzur içinde yaşamalarına vesile olacak arkadaşlarıma, bu görevi üstlenecek yeni yönetim kurulu ve başkanlarına, yeni binamızda Matan Baseter ve Catering faaliyetlerimizi el ele sürdürecek arkadaşlarıma, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Hepinize içinizdeki yardımseverlik ve sevgi ışığının sönmeyeceği sağlıklı günler diliyorum,” diyerek konuşmasına son verdi.

 Gün davetlilerin La Casa Catering’in hazırlamış olduğu büfedeki tatlı ve tuzluların keyfini çıkarmaları ile son buldu.