Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği Hanımlarının geleneksel daveti

24 Aralık Salı günü Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği gönüllüleri; dernek, kurum ve kuruluşların temsilcilerini Fifi Sages’in evinde verdikleri brunch daveti ile ağırladılar

Toplum
8 Ocak 2014 Çarşamba

Orfelina Hanımlar Kolu Başkanı Rana Cemal ve ev sahibesi Fifi Sages konukları kapıda karşılayarak herkese günün anısına birer hediye verdi.

Davet boyunca misafirleri hoş tutmaya özen gösteren Orfelina Gönüllü Hanımları’nın birlikteliği, kendi elleriyle hazırlayıp sundukları nefis ikramları ve ev ortamının sağladığı rahatlık ve samimiyetle birleşince konuklar davet boyunca keyifli dakikalar yaşadılar.

Fifi Sages geldikleri için tüm misafirlere teşekkür ederek, üyesi olduğu kurum için evini açmaktan her zaman keyif aldığını dile getirirken, Başkan Rana Cemal de bir hoş geldiniz konuşması yaptı.  Cemal, geleneksel davetleri için evini her zamanki gibi açması ve nazik misafirperverlik göstermesi sebepleriyle Fifi Sages’e ve günün aktivitesini hazırlayan Talmud Tora Halkla İlişkiler Komisyonu Levavi Ekibi’ne teşekkürlerini sundu ve sözü İzabella Kandiyoti’yi bıraktı.

İzabella Kandiyoti; hem davet sahibi Orfelina Derneğini, hem de faaliyeti üstlenen kurum Talmud Tora olarak iki kurumu birden temsil etmekten dolayı duyduğu memnuniyet ve onuru ifade ederek sözlerine başladı ve sunumu yapacakları takım arkadaşları Donna Üçüncü Kasuto ve Diana Gabay’ı kısaca misafirlere tanıttı.

Misafirler arasında bulunan Süzet Herman’ın, eşi ile birlikte yaptıkları ilginç bir yurt dışı seyahati anısını akıcı ve düzgün aksanıyla Ladino dilinde paylaşması da güne ayrı bir lezzet kattı. Ardından Talmud Tora Halkla İlişkiler Komisyonu Levavi Ekibi’nden Donna Üçüncü Kasuto “Tora’da Kadının Yeri” adlı konuşmasını arkadaşları Diana Gabay ve İzabella Kandiyoti ile birlikte sohbet tarzında sundular. Konukların interaktif olarak katıldıkları söyleşinin sonunda tüm hanımlar, kadının Tora’da ne kadar değerli ve üstlendiği görevlerin ne kadar önemli olduğunun tekrar farkına vardılar.