‘Gaz odası’ tweet’lerine soruşturma

Londra´da oynanan Arsenal - Tottenham futbol maçı sonrası twitter’dan atılan Holokost’u alaya alan mesajlar polis soruşturmasına neden oldu

Dünya
8 Ocak 2014 Çarşamba

Londra polisi, son birkaç gün içinde Arsenal ve Tottenham futbol takımlarının taraftarları arasında geçen, Holokost ve Auschwitz’i alaya alan twitter mesajları ile ilgili inceleme başlattı.

Polis sözcüsü, karşılaşma sonrası atılan antisemit mesajlar hakkında çok sayıda şikâyet aldıklarını, bu konuyla ilgili değerlendirmenin sürdüğünü belirtti.

The Guardian gazetesindeki habere göre, Tottenham Futbol Kulübü’nün birçok Yahudi taraftarının bulunmasından dolayı, Arsenal taraftarları sosyal medyada gaz odalarına gönderme yapan mesajlar yayınladılar.

Geçen ay, İngiltere Premier Ligi West Bromwich takımında oynayan Fransız futbolcu Nicolas Anelka attığı golü kutlamak için Nazi selamı yapmıştı.  Yine geçen ay, Tottenham ve West Ham United arasında oynanan futbol maçı sonrasında, üç kişi twitterda Hitler ve gaz odalarıyla ilgili mesaj attıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı.