2014´te parayı nereye yatırmalı?

Hareketli geçen 2013´ten sonra gözler 2014´e çevrildi. Yatırımcı yeni yılda parasını nereye yatıracağını merak ediyor

Ekonomi
2 Ocak 2014 Perşembe

Konut ve istihdam verilerindeki gelişme ile birlikte hisse senedi piyasaları da daha iyi zaman beklentileri doğrultusunda hareket ediyor. Bunun kanıtı olarak S&P 500 Endeksi’nin bu sene gerçekleştirdiği çift haneli kazanımlara bakılabilir.

Cnn Money'de yer alan Carla Fried haberine göre; ''Ekonomik sağlamlaştırma'' temasının şimdiden modası geçti. Standard&Poor's, ABD hisse senetlerinin artışına devam edeceğini, fakat bunun 2014'ün sonuna kadar sadece yüzde 7 oranında gerçekleşeceğini söylüyor.

S&P Capital IQ hisse senedi stratejisti Sam Stovel, ''Neden değerlemeler çok güçlü ve etkili olmayacak'' sorusuna şu şekilde cevap veriyor: ''Son beş yılın ortalama karlılık ortalamasına göre bakıldığında, hisse senetleri için fiyat/kazanç oranı, çok ucuz olmayan 19 Ocak'tan 22'sine kadar fırladı. Fiyat/kazanç oranındaki artış daha yüksek beklentileri beraberinde getirdi.”

ING Investement Management'da  varlık stratejisti olan Paul Zemsky, ''Bugüne kadar ABD ve uluslararası hisse senedi piyasaları benzer seviyelerde trade ediliyorlardı; fakat şu anda deniz aşırı ülke hisse senetleri son beş yılın ortalamasına göre bakıldığında yüzde 20 oranında daha ucuzlar. Avrupa sadece toparlanma sürecinin başında ve bölge borsaları ABD'ye göre çok daha ucuz,'' şeklinde konuştu.