İsrail’den benzine alternatif yakıt arayışı

İsrail Hükümeti petrole alternatif bir yakıt bulunması için tüm İsrail teknoloji şirketlerine çağrıda bulundu. Hükümet aldığı bir karar ile konu hakkında hatırı sayılır bir buluş yapacak şirkete bir milyon dolar ödül verecek.

Dünya 0 yorum
27 Aralık 2013 Cuma

İsrail 2025 yılına kadar ülkedeki toplam benzin kullanımının yüzde 60’ını  Doğu Akdeniz’de bulduğu doğal gaz rezervinden gelecek yakıt ile sağlamayı düşünüyor.

Uluslararası standartlara göre ulaşılması son derece güç olan bu hedefi yakalayabilmek için, İsrailli bilim adamlarının Doğu Akdeniz gazını arabalarda pratik olarak kullanılabilecek bir hale getirmesi gerekiyor. 

İsrail hükümeti buna ek olarak benzine alternatif diğer enerji şekillerine yapılacak yatırımlara vergi avantajı ve alt yapı desteği verecek.

İsrail hükümeti bu konu için 10 yıllık program kapsamında 430 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. 

Projenin başında olan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından özel olarak görevlendirilen Eyal Rosner, ‘benzine alternatif yakıt arayışı’ konusunda basına şöyle  konuştu:  “Amaç İsrail’i enerji ve alternatif yakıt teknolojileri konusunda bir merkez yapmak.”

İsrail Hükümeti’nin  genel politikası Doğu Akdeniz gazı dahil, elektrikli araba ve kombine yakıtlı motor teknolojilerine destek vererek piyasa mekanizmasının en verimli alternatifi seçmesine olanak sağlamak.

Bu sayede hem dünya petrole olan bağımlılıktan kurtarılacak hem de fosil yakıtın çevreye verdiği zarar en aza indirilmiş olacak.

 

 

 

1 Yorum