Fransa’dan cinsiyet ayrımına ceza

Fransız hükümeti yaklaşık 500 firmaya cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle cezal verdi. Kadın Haklarından Sorumlu Bakan Najat Vallaud-Belkacem, firmalara önce ayrımcılığı durdurmaları yönünde bir ultimatom verildiğini ancak süregelen zamanda geliştirme olmadığı için cezaya başvurduklarını açıkladı.

Diğer
25 Aralık 2013 Çarşamba

Haftanın sayıları :

94 Kalaşnikov AK-47 model silahın mucidi Mikhail Kalashnikov’un öldüğü yaş

46.000.000 £ Twitter hisselerinin 2014 yılında İngiltere’de ulaşması beklenen değer

Trilyoner yahudi iş adamı hayatını kaybetti

Kanada doğumlu trilyoner iş adamı Edgar M.Bronfman 84 yaşında hayatını kaybetti. Bronfman uzun yıllar Dünya Yahudi Kongresi başkanlığını yapmıştı. İdarecisi olduğu Samuel Bronfman Vakfı’nın açıklamasına göre Bronfman cumartesi New York’taki evinde ailesiyle beraberken vefat etti. Bronfman servetini ailesine ait Seagram adlı likör fabrikası ile yapmıştı. Serveti ve Dünya Yahudi Kongresi’ndeki görevi birleşince, yorulmak bilmeyen bir Yahudi dostu olarak tanınıyordu.

Müzik grubu üyeleri serbest

Geçtiğimiz sene Moskova’da verdikleri konserde Putin’i eleştiren bir şarkı söyleyen ve bu nedenle tutuklanan Pussy Riot isimli müzik grubu, geçen hafta onaylanan af sonrasında serbest bırakıldı. Yeni anayasanın 10. yıldönümü nedeniyle ilan edilen genel af sonrasında grup üyelerinin “küçük çocuklar” oldukları için af kapsamına girdikleri açıklandı. Tutuklanan Greenpeace eylemcilerini de kapsayan af sayesinde Türk aktivist Gizem Akhan da serbest kaldı. 

Güney Afrika havaalanında uçağın kanatları binaya takıldı 

İngiliz havayolu British Airways’e ait bir yolcu uçağı Güney Afrika Johannesburg’da, Or Tambo Havaalanı’nda kalkış pistine doğru harekete geçerken kanatları binaya takıldı. Güney Afrikalı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yaşanan olayda dört havaalanı görevlisi hafif yaralandı. Londra seferini gerçekleştirmek üzere olan uçaktaki yolculardan ve mürettebattan yaralanan olmadı. Güney Afrika Havacılık Otoritesi kazanın nedenini araştırıyor.

Apple, China Mobile ile anlaşma imzaladı

Apple dünyanın en büyük mobil ağına sahip Çin firması China Mobile ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre bu hatta kayıtlı 760 milyon abone iPhone kullanabilecek. Tahminlere göre anlaşmanın ilk yılında yaklaşık 20 milyon iPhone satılacak. China Mobil Yönetim Kurulu Başkanı Xi Guohua “Apple dünyada milyonların sevdiği bir telefon, pek çok müşterimizin de potansiyel iPhone kullanıcısı olacağına eminiz. Apple telefonlarını 3G ve 4G hatlarımız ile destekleyeceğiz,” dedi.

Haftanın Sözü

İran’ın nükleer reformları konusunda şüpheciliğini sürdüren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry “Biz kör değiliz, aptal olduğumuzu da sanmıyorum,” dedi.

 İnen

Sanal para birimi Bitcoin internet üzerinden satışlarda ve haber başlıklarında yerini alıyor. 

 Çıkan

Kaçak yollarla film indirme sitesi BitTorrent mahkemelik oldu. 

Haftanın Karikatürü