SUADİYE MİNİX ANAOKULU: Anne-baba destek programı

18 Aralık Çarşamba akşamı Suadiye Minix’te Anne- Baba Destek Programı’nın ikinci çalışmasında ‘Ekip Norma Razon’ grup başkanı Pedagog Aysun Ercan rehberliğinde önce olumsuz anne baba tutumları irdelendikten sonra sağlıklı anne baba tutumları üzerine bilgi alındı

Toplum
25 Aralık 2013 Çarşamba

Tüm katılımcıların görüşlerini ve deneyimlerini paylaştıkları interaktif çalışma sonunda pedagog Ercan disiplinin günlük yaşamdaki  anlamını ve çocuğun yaşamındaki önemini vurgulayarak farkındalık yaratmaya çalıştı. Sınırlar ve ceza ile ödülün çocuğun yaşamındaki yeri tartışıldı.

Ercan şöyle devam etti: “Çocuğun anne-babadan aldığı iki şey var: Sevgi ve Eğitim. Sevgi; kabullenme, koruma, kollama ve sevecenlik gibi bütün olumlu duyguları içerir. Eğitim ise; öğretilen her şeyi, verilen bilgileri, becerileri, yasakları, kuralları, inançları, değer yargılarını, görgü kurallarını ve insanın sosyalleşmesi için gerekli olan tüm toplumsal değerleri kapsar. Eğitim ailede başlar ve daha profesyonel alanlar olan okula temel teşkil eder.” Sağlıklı bir çocuk için ailenin yapması gerekenlerin neler olduğu, hangi yöntemlerin kullanmasının daha yararlı olduğu üzerine fikir alış verişinde bulunuldu. Aşırı sevgi ile yetersiz sevgi, aşırı eğitim ile yetersiz eğitimin neler yaratacağı örneklemelerle tartışıldı. Son bölümde ise sağlıklı tutum ile disiplinin kazanımları üzerinde duruldu. Yetkililer 25 Aralık Çarşamba günü gerçekleşecek olan üçüncü çalışmanın konularının “Çocuklarımızı olumsuzluklardan koruyabiliyor muyuz? Duygularını yeteri kadar önemsiyor muyuz? Kayıp ve yasta neler yapılabilir? Gerçek ihtiyaçları nelerdir? Olacağını belirttiler.