Sanatta kısa kısa... Ara Güler’in ‘Eski Şehir’i Merkur’de

Tuna SAYLAĞ Sanat
18 Aralık 2013 Çarşamba

MERKUR, dünya fotoğraf tarihinde seçkin bir yere sahip. Türk fotoğrafının ustası Ara Güler’in daha önce bir arada sergilenmemiş, renkli İstanbul fotoğraflarını 16 Aralık– 15 Ocak tarihleri arasında izleyici ile buluşturuyor. Ara Güler’in Eski Şehri’nde yolculuğa çıktığınızda bir anda kendinizi Arnavut kaldırımlarından bacası tüten cundalı ahşap bir eve, oradan denizin kokusunu duyabildiğiniz bir kayıkçı teknesinde bulabilirsiniz. Kayıkçı teknesinin nereye gideceği, o dar sokaklarda neler yaşanacağı, suyun sesi, havanın kokusu, izleyicinin kontrolüne kalıyor. Döneme şahitlik edebilmiş kimselere birer anı, bu hikâyelerle büyüyenlere ise görsel bir masal sunuyor sanatçı.

“İstanbul fotoğraflarım olmasa, o eski günler, bugün unutulmuş olacaktı... Eski Şehir’den bir şey kalmadı. Şehrin estetiği değişti. Uygarlık ileriye gidiyor ama insanlar güzellik anlayışını kaybetti” diyen Ara Güler’in Eski Şehir fotoğrafları sizi bekliyor.

www.galerimerkur.com

Konseri kaçırmayın:  LES VENTS FRANÇAIS & ERİC LE SAGE

CRR Konser Salonu’nda 20-21 Aralık geceleri gerçekleşecek olan konserler kapsamında ‘Les Vents Français & Eric Le Sage’ ile ‘Emmanuel Pahud ve Christian Rivet’ etkinliklerinin ilk konseri tam bir oda müziği şöleni vaadediyor. Klasik müzik dünyasının en çok sevilen temsilcilerinden Berlin Filarmoni Orkestrası’nın solo flütisti Emmanuel Pahud, iki seçkin oda müziği programının yıldızı olarak İstanbul’da. Pahud’nün her biri enstrümanlarında çok başarılı isimlerden oluşan topluluğu Fransız Nefesli Çalgılar Beşlisi ve Avrupa’nın en iyi piyanistlerinden Eric Le Sage, Fransız ve Rus bestecilerin eserlerini yorumlayacaklar. Farrence, Rimsky-Korsakov ve 19. yüzyılın saygıdeğer Avusturyalı bestecilerinden Thuille’nin ülkemizde tanınmamış oda müziği eserlerinin yorumlanacağı bu konser, yılın en önemli oda müziği etkinliklerinden olmaya aday.