Noel Baba’nin marka değeri

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance farklı marka değerlendirme tekniklerini kullanarak ‘Noel Baba’ markasının değerini belirledi. 1,6 trilyon dolar olarak tespit edilen marka değeri,

İzzet BONOFİYEL Diğer
18 Aralık 2013 Çarşamba

Noel Baba markasının seyahat, konaklama ve perakende alışveriş sektörlerine yaptığı katkı göz önüne alınarak belirlendi. Brand Finance firmasının CEO’su David Haigh “Her ne kadar Noel Baba’nın gerçekliği tartışılsa da, hatta bir pazarlama kurgusu olduğu söylense de, yapılan araştırma sonuçları onun en değerli marka olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir,” dedi.

Noel Baba’nın ardından Apple, Samsung ve Google geliyor. 

Haftanın Sayıları

10.300.000 Televizyonda yayınlanan Breaking Bad dizisinin final bölümünü izleyen kişi sayısı

3.000.000.000 $ Facebook’un Snapshot’ı almak için teklif ettiği bedel.

 

Barselona-Paris arasına hızlı tren

İspanya ve Fransa’yı birbirine bağlayan hızlı tren seferleri pazar günü başladı. Barselona’dan sabah 9.20’de ve Paris’ten de sabah 7.15’te karşılıklı iki sefer yapılacak. Biletlerin satış fiyatı 59-170 avro arasında olacak. Aynı hat üzerinde Madrid-Marsilya, Barselona-Tulus ve Barselona-Lyon hızlı seferleri de hizmete başladı.

 

Kuzey Kore’den Çin’e destek geldi

Çin geçtiğimiz hafta kendi hava savunma sahasını tek taraflı olarak genişletti. Kuzey Kore medyasından bu kararına destek geldi. Çin’in tek taraflı olarak duyurduğu hava savunma sahasının Güney Kore ve Japonya’nın hava savunma sahası ile çakışması ise gerginlik yarattı. Japonya, Güney Kore ve ABD, Çin’in bu çıkışına tepki verirken Kuzey Kore basını Çin’i destekledi.

Şili’de Cumhurbaşkanı seçimleri sonuçlandı

Şili’de yapılan seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci dönem için yine Michelle Bachelet kazandı. Oyların yaklaşık yüzde 62’sini alan Bachelet’in rakibi merkez sağ koalisyonu adayı Evelyn Mattei ise ancak oyların yüzde 38’ini alabildi. Şili Latin Amerika’nın en zengin ülkelerinden biri ancak son yıllarda halk zengin ve yoksul arasındaki gelir dağılımındaki uçurumun düzenlenmesini istiyordu. Bachelet de bu konuya yönelik politikalarıyla halkın beğenisini topladı. 

Game Of Thrones hayranlarına müjde

Dünyaca ünlü dizi Game of Thrones’un oyunu çıkıyor. HBO kanalı bu proje için oyun sitesi Telltale ile bir araya geldi. Oyunun 2014 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Hayranlarına ilk haberi 25 saniyelik bir video ile duyuran Telltale firması CEO’su Dan Connors oyun karakterlerini oluşturmaya başladıklarını açıkladı. 

Haftanın Karikatürü