Kamu Denetçiliği Kurumu Hahambaşılığı ziyaret etti

Toplum
18 Aralık 2013 Çarşamba

TC Kamu Denetçiliği Kurumu’nu temsilen Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış ile KDK Uzmanı İbrahim Yücel Apiş, 12 Aralık Perşembe günü Hahambaşılığa bir nezaket ziyaretinde bulundular

Mehmet Elkatmış ve İbrahim Yücel Apiş, KDK’nın insan hakları, güvenlik, sosyal hizmetler ve adalet konularıyla ilgilenen bölümünü temsil ettiklerini belirtirken cemaatin bu alandaki görüş ve düşüncelerini bilmek istediklerini ifade ettiler. Görüşmede, Hahambaşı Rav İsak Haleva ile birlikte Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Başkan Yardımcısı Moris Levi ve Hahambaşılık Hukuk Müşaviri Ester Zonana da hazır bulundular.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette devletin, Türk Yahudilerinin toplumsal ve ekonomik sorunlarının çözümünde olduğu kadar, ülkemizin her vatandaşının devletinden bekleme hakkına sahip olduğu katkı, destek ve güvencelerin neler olduğu ifade edildi.

Hahambaşılık ve Türk Musevi Cemaati çevrelerinden edinilen bilgilere göre; Elkatmış’la anlayış birliği, açıklık ve içtenlik ortamında gelişen görüşmenin ileriye yönelik olarak olumlu sonuçlara vesile olacağı temenni ediliyor.