Cam Ocağı Kış Şenliği’ne büyük ilgi

Toplum
18 Aralık 2013 Çarşamba

Bu yıl 3.sü yapılan 2013 Cam Ocağı Kış Şenliği çeşitli etkinliklerle gerçekleşti. Sıcak camda üfleme, boncuk yapımı gibi bölümlerdeki canlı gösteriler izleyiciler tarafından büyük ilgi ile izlendi. Aynı zamanda camla ilgili olan kollarda eğitim alan, ürünlerinde uygulayan ya da farklı üretimler yapanlar şenlikte satış imkânı da buldular, kırk değişik masada ürünlerini sergilediler.

Emay (mine) sanatını  temsilen cam ocağında bu eğitimi alan Rozita Kasuto da ürünlerini sergiledi. Aslen iç mimarlık mezunu olan Kasuto 3,5 yıldır bu işle uğraşıyor ve cam ocağında aldığı eğitimin ardından kendine atölye kurarak günlük kullanım objeleri yapıyor. Ayrıca metalde foldforming tekniği ile tablolar yaparak eski bir geleneğe yeni anlamlar kazandırıyor.

Riva’da bulunan Cam Ocağı 2002 yılında tekstil mühendisi Yılmaz Yalçıkkaya tarafından kuruldu. Cam Ocağı’nda eğitim programları yıllık olarak yapılıyor. Yurt dışından hocalar eşliğinde değişik konularda workshoplar düzenleniyor. Sıcak cam teknikleri, boncuk yapımı, füzyon, kalıpla cam şekillendirme, cam üzerine desen çalışmaları, metal ve emay atölyeleri mevcut.