Filistin Lideri Abbas: "İsrail´in boykot edilmesini istemiyorız"

Filistin lideri Mahmud Abbas İsrail’e uygulanan boykotların durdurulması gerektiğini savunması üzerine ‘Boykot, Yatırımları Durdurma ve Yaptırım Hareketi’nden tepki aldı

Dünya
18 Aralık 2013 Çarşamba

Filistin lideri Mahmud Abbas’ın İsrail’e yapılan boykotlara karşı olduğunu söylemesi Boykot, Yatırımları Durdurma ve Yaptırım (BDS)  hareketinin liderlerini kızdırdı.

Afrikalı lider Nelson Mandela’yı anma törenine katılan Abbas, Güney Afrika merkezli The Star gazetesine yaptığı açıklamada, “İsrail’e boykot yapılmasına karşıyız ancak herkesin yerleşim birimlerine ait ürünleri boykot etmelerini istiyoruz. Çünkü yerleşim birimlerinin olduğu topraklar bize ait. Kimseden İsrail’i boykot etmesini istemiyoruz. İsrail ile karşılıklı temaslarımız var,” dedi.

BDS’nin kurucularından Ömer Barguti, “Abbas’ın yorumları, 2005’ten beri İsrail boykotunu destekleyen ulusal kararlarımız ile tezat oluşturuyor,” dedi ve Abbas’ın Filistin halkını temsil etmediğini belirtti.

Barguti, “Güçlü bir şekilde BDS’ye destek vermeyen hiçbir Filistinli siyasi parti, sendika veya STK bulunmuyor. Demokratik yetkisi bulunmayan ve gerçek halk desteğinden yoksun herhangi bir Filistinli yetkili,  İsrail’in işgalci rejimiyle ilgili stratejilerimizle ilgili olarak Filistin halkı adına konuşamaz,” diyerek sözlerini noktaladı.