‘International RYLA Leadership’ eğitimi: UÖML ve İsrail Leo Baeck Lisesi öğrencileri buluştu

Ulus Özel Musevi Lisesi ve İsrail Leo Baeck Lisesi öğrencileri birlikte İTÜ Maçka Binası’nda Galatasaray Rotary’nin gerçekleştirdiği ‘International RYLA Leadership’ eğitimine katıldılar

Toplum
11 Aralık 2013 Çarşamba

İsrail Leo Baeck Lisesi gençlerini UÖML öğrencileri bir hafta boyunca evlerinde ağırladı. Her iki okulun öğrencileri farklı etkinliklerden oluşan bir hafta süreli programı birlikte yürüttüler. Liderlik eğitiminde gençler ICF Uluslararası Koçluk Federasyonu - Adler Koçluk Okulu eğitmeni Ahmet Suha Koçel’den liderlik vasıfları, takım çalışması, değişik kültürler içinde var olma ve dünya konjonktürünü takip edebilme, vizyon geliştirme gibi konularda bilgiler aldılar. Uygulamalı workshoplarda kültürel paylaşımlarda bulundular. Hanuka haftasında gerçekleşen etkinlikte Hahambaşılık, İYD,  Barınyurt, dernekler ve sinagogları ziyaret eden gençler, mekân temsilcileri ile birlikte Hanukiya yakma fırsatını da buldular. UÖMO’da gerçekleşen sunum gününde ise gençler ülkelerini, okullarını, yaşam tarzlarını, hedeflerini,  gelecekten beklentilerini birbirleriyle paylaştı.

Son yıllarda Avrupa ve İsrail’de yaşayan Yahudi cemaatlerinin okullarıyla ortak projeler yürüttüklerini belirten UÖMO idarecileri, bu tür programların gençlere farklı bakış açısı kazandırdığını, vizyonlarını ve networklerini geliştirdiğini belirtti. Ulus Özel Musevi Okulları’nın ortaokul ve lise düzeyinde uluslararası çalışmaları Hamburg, Atina, Roma, Prag, Londra, Haifa ile devam ediyor.