Tayland’da yeni yılda erken seçim

Tayland’da ana muhalefet partisi olan Demokrat Parti’nin milletvekilleri toplu olarak istifa etti. Halk tarafından tanınan bir kurum olmadığı için istifa kararı aldıklarını söyleyen parti sözcüsü Cavanond Intarakomalyasu hükümeti gayri meşru olarak gördüklerini ve partisinin artık mecliste çalışmayacağını söyledi. 2006 yılında askeri darbe ile devrilen eski Başbakan Sinavatra’nın kız kardeşi Yinglak 2011 yılında adil ve özgür olarak yapılan seçimlerde hükümeti kurma hakkını elde etmişti.

İzzet BONOFİYEL Diğer
11 Aralık 2013 Çarşamba

1000 $ Minnesota’da bir alışveriş merkezinde yeni yıl korosu “Let it snow” şarkısını söylerken yukarıdan 1000 dolar tutarında banknotları kar gibi yağdırdı.

109.900.000 $ Yaptığı ciro ile Açlık Oyunları 2 filmi Kuzey Amerika’da Şükran Günü haftasında gişe rekorları kırdı.

ABD ulusal noel ağacı ışıkları yakıldı

ABD’de Ulusal Noel Ağacı her sene olduğu gibi Başkan Obama tarafından yakıldı. Bu sene 90. kez düzenlenen törene Obama, eşi ve kızları ile kayınvalidesi de katıldı. Törende Mariah Carey konser verdi. Şarkıcının 2 yaşındaki ikizlerinden kız olanı, Monroe da konsere geldi ve Başkan Obama ile tanıştı. Noel Baba’nın da olduğu tören yine çok keyifli geçti.

İngiltere’de futbolda şike skandalı

İngiliz Sun on Sunday gazetesi futbol maçlarında şike yapıldığını iddia eden Nijerya asıllı Sam Sodje’nin gizli çektiği görüntüleri yayımladı. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan şike skandalına dair soruşturma kapsamında üç kişi daha gözaltına alındı. Sodje, şampiyonluk maçlarında 30 bin sterline futbolcuların sarı kart görmesinin ayarlanabildiğini ileri sürüyor. Ulusal Suç Ajansı (NCA) iddialarla ilgili çalışmalarını Futbol Federasyonu ve Kumar Kontrol Komisyonu ile beraber yürütüyor.

KKTC’de 57 yıl sonra ilk ayin

Kıbrıs’ın liman kenti Gazimagosa’da Suriçi’ndeki Aya Georgios Xorinos Kilisesi’nde 57 yıl sonra ilk kez yeniden ayin yapıldı. Suriçi’nin yeniden canlandırılması için Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Belediye Başkanlığı katkıları ile düzenlenen ayini, Magusa Metropolisi Vasillios yönetti. Bu etkinlikle Suriçi esnafına da katkı sağlanması bekleniyor.

ÇIKAN

Budweiser Örgü Kulübü twitterda

içkili araba kullanmama hakkında yazılan her tweet için bir 

“Çirkin Noel Süveteri” örüyor. 

İNEN

Scarlet Johansson üstün performans gösterdiği son filmi  ‘Her’ ile çok ses getirse de Golden Globe’a aday olamayacak.

DÜNYA MANDELA’YI ANDI

95 yaşında hayatını kaybeden Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela için Johannesburg’daki 90 bin kişilik FNB Stadyumu’nda resmi bir anma töreni düzenlendi. Salı günü düzenlenen törene ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Veliaht Prensi Charles, İngiltere Başbakanı David Cameron ve AlmanyaCumhurbaşkanı Joachim Gauck başta olmak üzere çok sayıda lider katıldı. Anma töreni, dünyanın dört bir yanından gelenlerin gösterdiği yoğun ilgi sebebiyle, bölgeye kurulan 90 adet dev ekrandan izlendi.

Haftanın Sözü

Bir kadınla ilişkisi olduğunu oğluna açıklamak zorunda kalan aktris Maria Bello New York Times’da verdiği demeçte “Modern bir aile demek sadece daha dürüst bir aile demektir” dedi.

 Haftanın Karikatürü