I. Dünya Ladino Günü Türk Musevileri Müzesi’nde kutlandı

Tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlanan I. Dünya Ladino Günü yaklaşık yüze yakın konuğun katılımı ile İstanbul Karaköy’de bulunan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde kutlandı.

Toplum
10 Aralık 2013 Salı

Hahambaşı Rav İsak Haleva, İspanya Başkonsolosu Pablo Benavides Orgaz, İspanya eski Başkonsolosu Raimundo Ezquierra, İsrail Konsolosu Moshe Kamhi ve Cervantes Enstitüsü Müdürü Dr. Pablo Martin Asuero da konuklar arasındaydı. 

 

Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi’nin, 500. Yıl Vakfı Yürk Musevileri Müzesi ile birlikte düzenlediği gecede, Esti Saül’ün ‘Yansımanın Keşfi’ adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Ladino müziğinden seçme eserlerin dinletisinin gerçekleştiği etkinlikte, müzeyi temsilen Nisya İşman Allovi, Karen Gerson Şarhon& Silvyo Ovadya Osmanlı-Türk Sefarad Kültürü Merkezi adına bir konuşma yaptı. Konuşmaların tamamı Ladino dilinde gerçekleşirken, Hahambaşı Rav Haleva ve Cervantes Enstitüsü Müdürü Dr. Pablo Martin Asuero da birer konuşma yaptılar. Verjel İşman ve Şeli Gaon da Ladino dilinde bir sunum ile geceye renk kattılar.

Misafirler Türkiye’de Ladino diline gönül vermiş olan müzik gruplarının eserlerini dinleyerek müzeden ayrıldılar.