PS-4 satışta

Yeni nesil Play Station oyun konsolu sonunda satışa çıktı. Sıraya giren PS fanatikleri uzun bir bekleyiş ve kuyruğun ardından Londra Covent Garden’da bulunan dükkâna girebildiler.

İzzet BONOFİYEL Diğer
5 Aralık 2013 Perşembe

PS4’e ilk kavuşan Imran Choudhary oldu. Imran, havanın oldukça soğuk olmasına rağmen beklemekten vazgeçmediğini ve PS-4’e ilk elini değdiren kişi olma hayali olduğunu söyledi. Gece yarısından sırada bekleyen PS fanatiklerini rapçi Tinie Tempah eğlendirirken herkese pizza dağıtıldı.

Çin’den aya ilk keşif aracı gitti

Çin Ay’a ilk keşif aracını yolladı. İsmi ‘Uzun Yürüyüş’ anlamına gelen roketin fırlatılış anı Çin Devlet Televizyonu’nda da yayınlandı. Roketin aralık ortasında Ay yüzeyine varmış olması bekleniyor. Roketle birlikte giden keşif aracı 90 gün boyunca Ay yüzeyinde jeolojik yapı, yüzey materyalleri ve doğal kaynaklar gibi bilimsel incelemelerde bulunacak. 1976 yılından beri Ay’a keşif yapmak amaçlı başka bir araç gönderilmemişti.

New York’ta tren faciası

New York Metrosunda Hudson hattından New York’a giden istikamette bir yolcu treni raydan çıktı. Kazada dört kişi hayatını kaybetti ve 63 yaralı var. Trenin sekiz vagonundan yedisi raydan çıkarak çevreye savruldu. Kaza sonrasında civarda ve Hudson Nehri’nde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kitapsız kütüphane kuruldu

ABD’nin Teksas eyaletinde kütüphanecilik alanında bir ilk gerçekleşti. Bibliotech isimli dijital kütüphanede kitaplar raflarda değil elektronik ortamda bulunuyor.

Bu kütüphanede daha az kişi çalışıyor ve kitaplar daha az yer kaplıyor. Bu kütüphaneyi kullanmak için de özel bir kurs almanız gerekiyor. İlk dijital halk kütüphanesi olduğu belirtiliyor.